vrijdag , 24 mei 2024

Van’s Aircraft boekt vooruitgang in herstructurering

Van’s Aircraft heeft vooruitgang geboekt in hun herstructureringsproces sinds het aanvragen van faillissementsbescherming in december. Meer dan 65% van de klanten met openstaande bestellingen hebben hun orders hernieuwd tegen de aangepaste prijzen. Deze prijsaanpassing is gemiddeld 30% hoger dan de oorspronkelijke overeenkomst, maar sommige klanten hebben zelfs hogere stijgingen gerapporteerd.

Toename in verzendactiviteiten en klantcommunicatie

Het bedrijf heeft bijna 100 bouwpakketten verzonden sinds de herbestellingen zijn begonnen. Er zijn ook nieuwe onderdelen verzonden en er wordt gewerkt aan het vervangen van laser-gesneden onderdelen in bepaalde kits. Voor klanten die motoren, propellers en avionica-kits hebben besteld, plant Van’s Aircraft binnenkort een gedetailleerd plan te presenteren.

Vertraging door weersomstandigheden

Slecht weer in Portland dwong het bedrijf om de kantoren drie dagen te sluiten, wat de afronding van aanbiedingen voor honderden klanten heeft vertraagd. Van’s Aircraft benadrukt hun hoge werklast en vraagt om geduld van de klanten vanwege de aanzienlijke achterstand.

Probleem met laser-gesneden onderdelen

Meer dan 1.800 klanten zullen binnenkort informatie ontvangen over de laser-gesneden onderdelen in hun kits. Na uitgebreide tests heeft het bedrijf bevestigd dat deze onderdelen veilig zijn voor gebruik, hoewel sommige klanten vervangende onderdelen hebben aangevraagd.

Claims van schuldeisers en klanten

Tot 24 januari hebben meer dan 250 schuldeisers, voornamelijk klanten, claims ingediend in deze zaak. Van’s Aircraft heeft de deadline voor het indienen van claims verlengd voor klanten die worden uitgenodigd om hogere prijzen te betalen. Een klant heeft bezwaar aangetekend tegen de nieuwe prijzen en pleit voor behandeling op basis van zijn status als volledig betaalde klant.