zaterdag , 25 mei 2024

Duurzaamheid centraal in KLM Equipment Services-TCR samenwerking

Met de overgang van KLM Equipment Services BV (KES) naar TCR International NV op 1 februari, betreedt KES een nieuw tijdperk met verbeterde groeiperspectieven en gewaarborgde langetermijnstabiliteit. Deze strategische zet, gedreven door de ambitie om de elektrificatie van grondafhandelingsapparatuur te accelereren, onderstreept de toewijding van beide organisaties aan duurzaamheid. Voorheen een volledige dochteronderneming van KLM, transformeert KES nu naar een klantgerelateerde relatie met TCR voor onderhouds- en verhuurdiensten van grondmaterieel.

Expertise en personeelscontinuïteit bij KES

KES heeft zich onderscheiden door zijn expertise in onderhoud, beheer van voertuigvloten en het bijtanken van grondafhandelingsvoertuigen op Schiphol, inclusief het eigendom en beheer van Ground Power Units voor vliegtuigen. Het behoud van arbeidsvoorwaarden voor de ongeveer honderd medewerkers illustreert de aandacht voor personeelscontinuïteit binnen deze transitie. De integratie van de tankdiensten binnen KLM Ground Services resulteert in een overgang van acht medewerkers naar KLM.

TCR’s leidende rol in de GSE-markt

TCR International NV, gevestigd in België, profileert zich als een vooraanstaande kracht in de Ground Support Equipment (GSE)-markt, met een breed aanbod aan diensten waaronder onderhoud, leasing en pooling. Met een indrukwekkende jaaromzet van circa 250 miljoen euro en een personeelsbestand van meer dan 1500, heeft TCR de capaciteit en schaal om significante investeringen in KES te faciliteren. De voortzetting van de samenwerking met KLM als een kernklant post-overname, benadrukt de synergetische relatie tussen TCR en KES.

Foto: Van links naar rechts: Patrice de Hemptinne, General Counsel TCR, Erik de Harder, Director Benelux/Nordics TCR, Erik Swelheim, CFO KLM, Roeland Pompen, Director Holdings M&A KLM, Bruno Vanpoucke, Commercial Director TCR, Tom Bellekens, CEO TCR, Andrea van Sleen, KLM Legal, John de Hollander, VP Finance KLM Ground Services