woensdag , 22 mei 2024

250e HondaJet rolt van productielijn

Honda Aircraft Company heeft onlangs de 250e HondaJet afgeleverd, sinds de start eind 2015. Deze mijlpaal benadrukt de leidende positie van het vliegtuig in de zakelijke luchtvaartmarkt. Recentelijk rolde de 250e HondaJet van de productielijn en verkreeg het de Standard Certificate of Airworthiness (SCoA). Ter viering van deze mijlpaal organiseerde Honda Aircraft Company een speciaal evenement op haar wereldwijde hoofdkantoor in Greensboro, North Carolina.

Een opmerkelijke prestatie

Sinds het ontvangen van de typecertificering van de Federal Aviation Administration (FAA) in 2015, heeft de HondaJet een aanzienlijke impact gehad op de categorie van zeer lichte jets. Met inmiddels 14 typecertificeringen wereldwijd, heeft het vliegtuig zich ontwikkeld van de oorspronkelijke HondaJet (2015) naar de HondaJet Elite (2018), de Elite S (2021), en de nieuwste versie, de Elite II (2022). De HondaJet staat bekend als het meest brandstofefficiënte, snelste, hoogst vliegende en verste vliegende toestel in zijn klasse.

Voortdurende evolutie

President & CEO Hideto Yamasaki heeft benadrukt dat de 250e levering meer is dan slechts een getal; het vertegenwoordigt de aanhoudende toewijding aan uitmuntendheid en innovatie. De wereldwijde vloot van de HondaJet heeft nu meer dan 210.000 vlieguren overtroffen, met een opmerkelijke operationele betrouwbaarheid van 99,7%. Honda Aircraft Company blijft zich inzetten voor de toekomst van de luchtvaartmobiliteit, met de ontwikkeling van de HondaJet Echelon als visie voor een volgende generatie zakenjets.

Een visie op de toekomst

Honda Aircraft Company, een volledige dochteronderneming van American Honda Motor Co., Inc., heeft haar hoofdkantoor in North Carolina, de geboorteplaats van de luchtvaart. Het bedrijf vervolgt de pioniersgeest van oprichter Soichiro Honda, met het streven om de menselijke mobiliteit naar nieuwe hoogtes te tillen.

Over Honda Aircraft Company

Door deze gestage ontwikkeling en de voortdurende inzet voor innovatie, bevestigt Honda Aircraft Company haar status als pionier in de luchtvaartindustrie, gericht op het verbeteren van de vliegervaring en het uitbreiden van de mogelijkheden van persoonlijke en zakelijke luchtvaart.