zondag , 14 juli 2024

Oostwold presenteert jaar vol vliegactiviteiten

Het plotselinge einde van de Oostwold Airshow heeft niet alleen binnen de luchtvaartgemeenschap voor teleurstelling gezorgd. Het bestuur van het vliegveld in Oost-Groningen heeft echter niet bij de pakken neergezeten en is op zoek gegaan naar alternatieven voor het populaire evenement. Dit heeft geresulteerd in een afwisselend jaarprogramma vol nieuwe activiteiten.

Eerste tweedaagse Fly-in eind juni

Een van de hoogtepunten van dit nieuwe programma is de tweedaagse Fly-in op 29 en 30 juni. Dit evenement staat open voor iedereen met een luchtvaartuig en biedt de unieke kans om op informele wijze kennis te maken met andere vliegenthousiasten. Bezoekers kunnen overnachten op het vliegveld of in lokale hotels, genieten van een grote barbecue, demo-vluchten bijwonen, en zelfs vliegen in historische toestellen zoals de Boeing Stearman of de Piper Cub.

Activiteiten gericht op Duitse bezoekers

Met een speciale focus op Duitse bezoekers hoopt het vliegveld ook de kleine luchtvaartgemeenschap net over de grens aan te trekken. Naast de Fly-in omvat het jaarprogramma diverse andere evenementen, zoals de Pancake Fly-in op 11 mei, het ‘langste dag vliegen’ op 21 juni, een Open Hangaardag op 28 september, en de traditionele Oliebollenparty als afsluiting van het jaar.

Verkenning van de regio Oldambt

De Fly-in en andere evenementen bieden een uitgelezen kans om de omgeving van Blauwestad en het Oldambtmeer te verkennen. Het gebied staat bekend om zijn rijke evenementenaanbod en natuurlijke schoonheid, en is zeker een bezoek waard voor wie deelneemt aan de activiteiten op Oostwold Airport.

Met dit nieuwe, afwisselende programma bewijst Oostwold Airport dat het einde van de Oostwold Airshow niet het einde betekent van luchtvaartevenementen in de regio. Het biedt juist nieuwe mogelijkheden om de luchtvaartgemeenschap en liefhebbers van over de hele regio samen te brengen.

Voor meer info en aanmelding voor b.v. de Fly-in kijk op: https://oostwold-airport.nl