zaterdag , 13 juli 2024

Eerste PC-24 ambulancevliegtuig voor NSW

De Ambulance Dienst van New South Wales (NSW) heeft onlangs een grote stap vooruit gezet door de ingebruikname van hun eerste PC-24 vliegtuig, bekend als ‘s-werelds enige Super Versatile Jet. Deze ontwikkeling onderstreept de voortdurende inzet van de organisatie voor geavanceerde operationele capaciteiten.

Uitbreiding operationele capaciteiten

In 2021 besloot de NSW Ambulance om twee PC-24 vliegtuigen aan te schaffen, met als doel de operationele mogelijkheden uit te breiden. Deze toestellen zullen ingezet worden om aeromedische diensten te verlenen aan de bevolking van New South Wales, een uitgestrekt gebied van ongeveer 800.000 vierkante kilometer. Men verwacht dat de Super Versatile Jet in zijn eerste jaar ongeveer 800 vluchten zal uitvoeren, waarbij zo’n 6.500 patiënten vervoerd zullen worden.

Een wereldwijd gewaardeerd platform

Sebastian Lip, CEO van Pilatus Australia, benadrukte de wereldwijde waardering voor de PC-24 als aeromedisch platform. “De aeromedische configuratie van het toestel heeft zich bewezen onder de meest uitdagende omstandigheden. We zijn trots dat NSW Ambulance onze vliegtuigen heeft gekozen om levens te redden en hun gemeenschap te dienen”, aldus Lip.

Dr. Dominic Morgan, commissaris van NSW Ambulance, voegde toe: “De PC-24 vergroot de capaciteit van onze aeromedische operaties en is ideaal voor de lange afstanden in Australië. Een grote aanwinst voor ons team en patiënten.”

Over de PC-24 Air Ambulance

Al dertig jaar levert Pilatus vliegtuigen aan top aeromedische diensten wereldwijd, waaronder de Royal Flying Doctor Service. De PC-24 onderscheidt zich als ’s werelds eerste ambulancejet met een patiëntenlaaddeur, waardoor het laden en lossen van patiënten veiliger, sneller en eenvoudiger is dan ooit tevoren.