zaterdag , 25 mei 2024

KLM vliegt weer als vanouds in zomer 2024

KLM heeft haar zomerdienstregeling voor 2024 aangekondigd, waarin de luchtvaartmaatschappij naar 155 bestemmingen vliegt, waaronder 92 in Europa en 63 intercontinentaal. Dit betekent een groei van ongeveer 7% in het aantal stoelen vergeleken met de zomer van 2023, waarmee het bijna het niveau van voor de coronapandemie bereikt. De dienstregeling start op 31 maart en loopt tot en met 26 oktober 2024.

Frequentieverhogingen op intercontinentale routes

Op het intercontinentale netwerk verhoogt KLM de frequentie naar diverse bestemmingen. Er worden vaker vluchten uitgevoerd naar Jakarta in combinatie met Kuala Lumpur en naar Denpasar met een tussenstop in Singapore. Ook de directe vluchten naar Osaka zijn hervat en naar Tokio Narita wordt dagelijks gevlogen. Steden als Taipei, Hong Kong, Montreal, Toronto en Los Angeles zien eveneens een verhoging in frequenties, met een capaciteit naar Noord-Amerika die het niveau van 2019 overstijgt.

Aandacht voor de veiligheid in Israël

Vanaf 1 april biedt KLM dagelijkse vluchten naar Tel Aviv aan, met een tussenstop in Larnaca tot en met 19 mei. De veiligheidssituatie in Israël wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Meer vluchten binnen Europa

Binnen Europa voegt KLM vluchten toe naar diverse bestemmingen. Nieuwe dagelijkse vluchten naar Billund en Stavanger worden geïntroduceerd, en de frequenties naar steden als Edinburgh, Newcastle, Glasgow, en Southampton worden verhoogd. Daarnaast blijft de luchtvaartmaatschappij naar Marseille vliegen en voegt het een dagelijkse vlucht naar Nice toe. Ook naar bestemmingen als Krakow, Gdansk, Wroclaw, Praag, Bologna, Florence, en Genua worden meer vluchten ingepland.