zaterdag , 25 mei 2024

Sirius en MEHAIR: 100 hydrogen Jets deal

Het in Zwitserland gevestigde Sirius Aviation AG heeft een samenwerkingsovereenkomst bekendgemaakt met MEHAIR. De overeenkomst betreft een initiële bestelling van 50 Sirius Millennium Jets, met de optie voor een aanvullende bestelling van nog eens 50 toestellen. Hiermee komt de totale waarde van de deal op ongeveer 400 miljoen dollar.

Innovaties in de luchtvaart

De Sirius Jet, het eerste waterstofaangedreven vliegtuig ter wereld zonder uitstoot dat verticaal kan opstijgen en landen (VTOL), onderscheidt zich door zijn hoge snelheid, geruisloze geleide ventilatorjets en vernieuwende waterstofaandrijving. Met een bereik van 1850 kilometer – acht keer meer dan traditionele eVTOLs – en een opmerkelijke snelheid van 520 km/u, staat de jet op het punt de luchtvaart te herdefiniëren.

Een groene toekomst in India

Met deze overeenkomst zal MEHAIR toezicht houden op de assemblage van 50 Sirius Millennium Jets en 1.400 Millennium Waterstof Ventilatorjets in India, inclusief de integratie van 50 Waterstof Brandstofcel Aandrijflijnen en 10 Waterstofproductie-eenheden. Dit markeert het begin van een nieuw tijdperk in de luchtvaart met nul koolstofuitstoot.

Belangrijke initiatieven van het partnerschap

De samenwerking omvat het opzetten van assemblagelijnen voor de waterstof VTOL jets in India, het ontwikkelen van franchisemodellen voor verkoop en service na verkoop, het doorlopen van het certificatieproces voor de Sirius Jet-producten in India, het ontwikkelen van een landelijke groene waterstofinfrastructuur en het ontwerpen en exploiteren van Verti-ports in heel India.

Doorbraak in luchtvaartinnovatie

Eerder dit jaar presenteerde Sirius Aviation AG zijn revolutionaire Waterstof-Elektrische Geleide Ventilator Aandrijfsysteem voor de Sirius Jet in Zwitserland. Aan dit evenement namen gerenommeerde partners deel, waaronder BMW Group Designworks, Sauber Group F1, Leonardo Aerostructures, en Israel Aerospace Industries (IAI).

Tegen 2025 zal de Sirius Jet beschikbaar zijn in twee uitvoeringen: de Sirius Business Jet voor privégebruik en de Sirius Millennium Jet voor commercieel gebruik. Deze samenwerking vormt een keerpunt in de duurzame luchtvaart, sluit aan bij de schone energiedoelstellingen van India en stimuleert transformatieve groei.