donderdag , 25 juli 2024
Schiphol

Investeringen werpen vruchten af op Schiphol

2023 was een keerpunt voor Schiphol, met een hernieuwde focus op reizigerservaring, werkomstandigheden, en een duurzamere luchthaven. Ondanks financiële druk door stijgende kosten en noodzakelijke investeringen, rapporteert Schiphol een onderliggend resultaat van 101 miljoen euro.

Investeringen met impact

Schiphol’s investeringen in lonen en werkomstandigheden leidden tot een aanzienlijke verbetering in de reizigerservaring en werkcondities. Het aantal securitymedewerkers steeg, bagageafhandelaren kregen betere tilhulpen en stappen werden gezet om medewerkers te beschermen tegen uitstoot.

Wereldwijde verbindingen behouden

Ondanks een lichte daling in het aantal directe bestemmingen, bleef Schiphol een van de best verbonden luchthavens wereldwijd, met een sterke positie in het ACI Connectivity Report 2023.

Toekomstvisie en financiële vooruitzichten

Met een positieve draai in passagierservaring en financiële resultaten, kijkt Schiphol vooruit naar verdere groei in 2024. De luchthaven zet zich in voor financiële stabiliteit, ondanks de uitdagingen van economische factoren en noodzakelijke kwaliteitsinvesteringen. De nadruk ligt op duurzaamheid en kwaliteit, met een duidelijke boodschap: een luchthaven van kwaliteit heeft zijn prijs.