vrijdag , 24 mei 2024

Schiphol ziet in januari sterke groei in passagiers en vluchten

In januari 2024 verwelkomde Schiphol bijna 4,6 miljoen passagiers, wat een opmerkelijke toename van 17% is ten opzichte van het voorgaande jaar en een indrukwekkende groei van 83% vergeleken met 2022. Deze stijging illustreert een voortzettend herstel en groei in de luchtvaartsector, met Groot-Brittannië, Spanje, en de Verenigde Staten als de topbestemmingen voor reizigers.

Populaire bestemmingen

Europese bestemmingen waren het meest in trek, met 3 miljoen passagiers die reisden naar of vanuit landen binnen dit continent. Intercontinentaal verkeer droeg ook significant bij, met 1,5 miljoen mensen die van of naar bestemmingen buiten Europa vlogen. De Verenigde Staten, Italië, en Turkije volgden dicht op de populaire bestemmingen lijst.

Vluchtstatistieken

Het aantal vluchten in januari 2024 bereikte een totaal van 35.050, wat een stijging van 17% betekent ten opzichte van 2023. Vooral het Europese luchtruim was druk, met 27.922 vluchten. Daarnaast waren er 7.128 intercontinentale vluchten, wat de uitgebreide globale connectiviteit van Schiphol benadrukt.

Vrachtvervoer

Ondanks een lichte daling van 1% in het aantal vrachtvluchten, steeg het totale vervoerde vrachtvolume naar 118.253 ton in januari 2024. Deze toename van 14% ten opzichte van het vorige jaar toont de veerkracht en het belang van vrachtvervoer in de huidige marktdynamiek.

De verkeer- en vervoercijfers van Schiphol in januari 2024 onderstrepen de positieve trend in de luchtvaartsector, met significante groei in passagiersaantallen, vluchtactiviteiten, en vrachtvervoer. Deze ontwikkelingen weerspiegelen het aanhoudende herstel en de aanpassingsvermogen van de luchtvaartindustrie aan de veranderende wereld.