woensdag , 22 mei 2024

Textron levert eerste SkyCourier aan Australië

Textron Aviation kondigde op 19 februari 2024 een overeenkomst aan met Hinterland Aviation voor de aankoop van de eerste Cessna SkyCourier passagiersvariant in Australië. De levering, gepland voor 2026, markeert een mijlpaal in de uitbreiding van Hinterland’s vloot, die momenteel uit Cessna Grand Caravans bestaat. Deze nieuwe toevoeging zal de vervoerscapaciteit voor passagiers en vracht aanzienlijk verhogen, waarmee afgelegen gemeenschappen en de toerisme- en zakensector in Queensland ongekende voordelen zullen ervaren.

Innovatie in regionale luchtvaart

De SkyCourier, ontworpen en geproduceerd door Textron Aviation Inc., een dochteronderneming van Textron Inc. (NYSE:TXT), belooft een revolutie in regionale connectiviteit dankzij zijn opmerkelijke prestaties, betrouwbaarheid en kostenefficiënte onderhoud. Lannie O’Bannion, senior vicepresident van Global Sales and Flight Operations, benadrukte de gamechanger-rol van de SkyCourier in de luchtvaartindustrie, met nadruk op de flexibiliteit en lage operationele kosten.

Voordelen voor Hinterland Aviation

Andrew Clair, CEO van Hinterland Aviation, uitte zijn enthousiasme over de bestelling van de SkyCourier, die de dienstverlening aan klanten met zijn capaciteit voor 19 passagiers en toegang tot afgelegen landingsbanen zal verbeteren. Hinterland zal de eerste luchtvaartmaatschappij in Australië zijn die dit innovatieve toestel in gebruik neemt, wat hun zakelijke groei en dienstenaanbod zal versterken.

Kenmerken van de Cessna SkyCourier

De SkyCourier, een tweemotorige, hoogdekker turboprop, onderscheidt zich door zijn combinatie van prestaties en lagere bedrijfskosten. Beschikbaar in vracht- en passagiersversies, biedt het toestel een flexibele inzetbaarheid voor uiteenlopende operationele behoeften. De passagiersvariant benadrukt comfort en efficiëntie met ruime deuren en grote ramen, terwijl de vrachtversie is uitgerust met een grote deur en een vlakke cabinevloer, geschikt voor drie LD3-verzendcontainers en een laadvermogen van 6.000 pond.