vrijdag , 24 mei 2024

Nieuwe taxi-app locatie op Schiphol

Schiphol heeft een nieuwe locatie in gebruik genomen specifiek voor reizigers die gebruikmaken van taxi-apps zoals Uber en Bolt. Deze nieuwe aankomstpassage, gesitueerd aan de Koepelstraat, bevindt zich op slechts vijf minuten lopen van Schiphol Plaza. Door de recent aangelegde doorgang is deze plek gemakkelijk toegankelijk voor zowel reizigers als luchtvaartpersoneel.

Gemakkelijk vinden via bewegwijzering

De route naar de nieuwe aankomstpassage is duidelijk aangegeven met bewegwijzering vanaf de aankomsthal, wat het voor reizigers eenvoudig maakt deze nieuwe optie te vinden. De locatie is eveneens goed gemarkeerd voor taxi- en buschauffeurs, waarbij alleen chauffeurs met een geldige voertuigpas toegang krijgen.

Kiss & ride blijft beschikbaar

Reizigers die door familie of vrienden worden weggebracht of opgehaald, kunnen nog steeds gebruikmaken van de bestaande kiss & ride-faciliteiten en de parkeergarage P1. Na de zomer wordt de locatie ook beschikbaar gesteld voor touringcars, waardoor Schiphol haar vervoersaanbod verder uitbreidt.

Toekomstige voorzieningen

Schiphol is bezig met het verbeteren van de faciliteiten rondom de nieuwe aankomstpassage. Zo worden er plannen gemaakt voor de installatie van een sanitairgebouw, een overkapping en nieuw straatmeubilair om het comfort voor reizigers te vergroten.

Multimodale Knoop Schiphol

De introductie van de aankomstpassage maakt deel uit van het grotere project MKS (Multimodale Knoop Schiphol), dat tot doel heeft het trein- en busstation op de luchthaven te verbeteren. Dit project is een reactie op de toegenomen vraag naar openbaar vervoer en streeft naar het creëren van voldoende capaciteit voor alle reizigers. Dit initiatief onderstreept Schiphol’s inzet voor het verbeteren van de toegankelijkheid en het reizigersgemak.