zaterdag , 25 mei 2024

Piper M700 FURY ontvangt FAA certificering

Piper Aircraft, Inc. heeft vandaag de typecertificering van zijn nieuwe vlaggenschip, de Piper M700 FURY, door de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) aangekondigd, bereikt op 29 februari 2024. Deze certificering markeert een belangrijke mijlpaal voor Piper Aircraft, slechts kort na de aankondiging van het nieuwe vliegtuig op 6 februari 2024. Klantleveringen beginnen meteen.

Recordbrekende prestaties

Met een maximale kruissnelheid van 301 knopen en een maximaal bereik van 1.424 nm, is de M700 FURY het snelste eenmotorige vliegtuig in de meer dan 87-jarige geschiedenis van Piper. Dit cabineklasse turbopropvliegtuig is uitgerust met een Pratt & Whitney PT6A-52 motor die 700 pk levert en de nieuwste versie van Garmin’s G3000 cockpit, inclusief Garmin’s Emergency Autoland als onderdeel van Piper’s HALO veiligheidssysteem.

Toonaangevende vliegprestaties

De M700 FURY levert opmerkelijke prestaties, waaronder:

  • Een toonaangevende startprestatie met een afstand over een 50 ft. obstakel van slechts 1.994 ft., wat een 24% verbetering is in vergelijking met zijn voorganger, de M600/SLS.
  • Een klimsnelheid van 2.048 ft. per minuut na vertrek met maximaal startgewicht, 32% beter dan de M600/SLS.
  • Een snelle klim naar FL250 in slechts 13.9 minuten, 34% sneller dan de M600/SLS, met aanzienlijke brandstofbesparingen.
  • Een landing die zijn klasse aanvoert, met een 26% verbetering ten opzichte van de M600/SLS en aanzienlijk kortere grondrolafstand dan sommige concurrenten.

Uitbreiding M-Class productlijn

John Calcagno, President & CEO van Piper Aircraft, deelt de opwinding over de certificering en hint naar de toekomst: “We zijn verheugd om de Amerikaanse certificering van de Piper M700 FURY door de FAA aan te kondigen. Dit is slechts de eerste stap in een nieuwe generatie van onze M-Class productlijn.”

Internationale validaties voor Canada (TCCA), Europa (EASA), het VK (CAA) en Brazilië (ANAC) worden verwacht in de tweede helft van 2024, met leveringen aan klanten in die regio’s voor het einde van het jaar.