vrijdag , 24 mei 2024

Joby opent productiefaciliteit in Ohio

Joby Aviation, Inc. heeft aangekondigd een bestaande faciliteit te hebben verworven op Dayton International Airport en is begonnen met het werven van personeel ter ondersteuning van de eerste productieactiviteiten in Dayton, Ohio. Deze stap markeert het begin van Joby’s productie van elektrische luchttaxi’s voor commercieel passagiersvervoer.

Modernisering voor productie

De door Joby verworven faciliteit zal worden ingericht voor de aanvang van de productieactiviteiten, die later dit jaar van start gaan. Het zal voornamelijk worden gebruikt voor de productie van vliegtuigonderdelen ter ondersteuning van Joby’s Pilot Production Line in Marina, Californië. Dit is een eerste stap in het plan van het bedrijf om faciliteiten in Dayton te ontwikkelen met een capaciteit tot 500 vliegtuigen per jaar.

Groei en samenwerking in Dayton

Didier Papadopoulos, President van Aircraft OEM bij Joby, benadrukt de waarde van de nieuwe locatie en de verwachte start van de productie van titanium- en aluminiumvliegtuigonderdelen later dit jaar. “We zijn diep dankbaar voor de warme ontvangst in de Dayton-gemeenschap en kijken uit naar voortdurende samenwerking en groei in de regio Miami Valley.”

Toekomstvisie en investering

In september 2023 kondigde Joby aan dat Dayton, Ohio, de locatie zou zijn voor haar grootschalige productiefaciliteit met een capaciteit tot 500 elektrische verticaal opstijgende en landende (eVTOL) vliegtuigen per jaar. Het bedrijf plant tot $500 miljoen te investeren en tot 2.000 hoogwaardige, schone productiebanen in de regio te creëren.

Joby’s elektrische luchttaxi, ontworpen om een piloot en vier passagiers te vervoeren met snelheden tot 200 mph, belooft snelle mobiliteit met een fractie van het geluid van helikopters en nul operationele emissies, wat de toekomst van de luchtvaart in de geboorteplaats van de luchtvaart verder vormgeeft.