vrijdag , 24 mei 2024

LVNL versterkt communicatie boven Noordzee

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft de veiligheid van vliegers boven de Noordzee aanzienlijk verbeterd. Een nieuwe antenne en aanvullende communicatieapparatuur zijn geïnstalleerd op een boorplatform in de Noordzee, waardoor een verbeterde radiocommunicatie tussen luchtverkeersleiders en piloten mogelijk is geworden.

Nieuwe antenne op boorplatform vergroot veiligheid

Het oostelijke deel van de Waddenzee wordt steeds vaker gebruikt als vliegroute. Diverse vliegers, waaronder de kustwacht, helikopters en recreatieve vluchten, maken regelmatig gebruik van dit luchtruim, dat tevens steeds meer wordt bevolkt door nieuwe windmolenparken. In het kader van het versterken van de radiodekking was het cruciaal om geschikte locaties te vinden voor de plaatsing van communicatieapparatuur. Uiteindelijk is het boorplatform genaamd Riffgat geselecteerd als de meest optimale locatie.

Belang van radiocommunicatie voor veilige vluchten

Radiocommunicatie vormt een essentieel aspect voor het veilig uitvoeren van vluchten. De toevoeging van deze nieuwe antenne en communicatieapparatuur zal de communicatie tussen luchtverkeersleiders en piloten in dit gebied aanzienlijk verbeteren. Dit draagt bij aan een veiligere en efficiëntere luchtruimnavigatie boven de Noordzee.

Verbeteringen in veiligheid en efficiëntie

De inspanningen van LVNL om de veiligheid van vliegers boven de Noordzee te verbeteren, tonen een toewijding aan het voortdurend verbeteren van de luchtvaartinfrastructuur. Door het vergroten van de radiodekking wordt niet alleen de veiligheid bevorderd, maar ook de efficiëntie van luchtverkeersleiding en -navigatie verhoogd.