zaterdag , 25 mei 2024

Embraer’s grootste E175-order markeert een nieuw tijdperk

Embraer heeft een belangrijke overeenkomst bereikt met American Airlines Group Inc. voor de levering van 133 vliegtuigen. Deze stap is gericht op het voldoen aan de toenemende binnenlandse vraag in de Verenigde Staten. De definitieve bestelling door American Airlines bestaat uit 90 E175-vliegtuigen, met de mogelijkheid om nog eens 43 extra toestellen aan te schaffen. Deze vliegtuigen zullen worden ingericht volgens de standaard tweeklassenconfiguratie van American, met 76 zitplaatsen. Indien alle opties worden gelicht, zou de deal een waarde van meer dan 7 miljard dollar vertegenwoordigen tegen de catalogusprijs. Deze vaste bestellingen zullen worden opgenomen in de orderportefeuille van Embraer voor het eerste kwartaal van 2024.

De E175 als steunpilaar in de regionale luchtvaart

Inclusief de recent bevestigde bestelling voor 90 vliegtuigen, heeft de E175 een leidende positie verworven in de regionale markt met 837 verkochte toestellen en een opmerkelijk marktaandeel van 88% sinds 2013.

Engagement voor vlootmodernisering

Robert Isom, CEO van American Airlines, verklaart: “Gedurende het afgelopen decennium hebben we aanzienlijk geïnvesteerd in het moderniseren en stroomlijnen van onze vloot, die momenteel de grootste en jongste is onder de Amerikaanse netwerkmaatschappijen. Deze nieuwe bestellingen zorgen ervoor dat we onze vloot kunnen blijven vernieuwen met meer efficiënte vliegtuigen, zodat we ons onderscheidende netwerk en ongeëvenaarde operationele betrouwbaarheid aan onze klanten kunnen blijven bieden.”

American Airlines is voornemens haar vloot uit te breiden met grotere, tweeklassen regionale vliegtuigen om de verbinding van kleinere markten met haar uitgebreide wereldwijde netwerk te versterken. Het bedrijf plant om alle 50-zits, enkelklassen regionale jets tegen het einde van dit decennium uit te faseren, en zich te concentreren op het bedienen van kleine tot middelgrote markten met de grotere regionale jets.

Visie op de toekomstige regionale vloot

Na voltooiing van de leveringen van de nieuwe Embraer E175 toestellen, zullen tweeklassen regionale jets de basis vormen van de regionale vloot van American.

“Dit is de grootste individuele bestelling van E175-vliegtuigen door American tot nu toe, en wij zijn uiterst dankbaar voor het voortgezette vertrouwen van American in onze producten en ons team,” aldus Arjan Meijer, President en CEO van Embraer Commercial Aviation.

Deze overeenkomst benadrukt niet alleen de essentiële rol van de E175 in het ondersteunen van de binnenlandse luchtvaartinfrastructuur van de VS, maar illustreert ook de strategische toewijding van American Airlines aan het vernieuwen en verduurzamen van haar vloot. Dit partnerschap met Embraer markeert een belangrijke stap voorwaarts in het aanbieden van geavanceerde, efficiënte, en comfortabele luchtvaartoplossingen, cruciaal voor het verbinden van diverse gemeenschappen in de Verenigde Staten.