donderdag , 20 juni 2024

Lelystad Airport sluit aan bij Lelystad Akkoord

Sinds maart 2024 is Lelystad Airport officieel aangesloten bij het Lelystad Akkoord, een samenwerkingsverband van overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. Het akkoord heeft als doel een inclusieve arbeidsmarkt te creëren waarin niemand aan de kant blijft staan en ruimte is voor ieders talent. Dit biedt kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en draagt bij aan de duurzame sociaal-economische verbetering van Lelystad.

Focus op inclusieve arbeidsmarkt

De inclusieve arbeidsmarkt richt zich op de mogelijkheden van mensen in plaats van hun beperkingen. Het Lelystad Akkoord zet een netwerk op om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen, werkloosheid te voorkomen en de aansluiting tussen werkgevers en opleidingen te verbeteren. Het doel is om zoveel mogelijk mensen werkzekerheid te bieden en het arbeidspotentieel in de regio optimaal te benutten. Bedrijven die deelnemen aan dit initiatief zijn inclusieve ondernemers.

Betrokkenheid van Lelystad Airport

“Lelystad Airport vindt het belangrijk deel uit te maken van zijn maatschappelijke omgeving. Daar hoort aansluiten bij het Lelystad Akkoord zeker bij,” aldus Jan Eerkens, Chief Executive Officer (CEO) van Lelystad Airport. Met deze stap onderstreept Lelystad Airport zijn betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en zijn streven naar een inclusieve arbeidsmarkt.