woensdag , 22 mei 2024

Textron Aviation levert speciale missievliegtuigen

Textron Aviation heeft bekendgemaakt dat het een contract heeft gekregen van het Amerikaanse Army Contracting Command, Redstone Arsenal, AL, voor de levering van twee turbopropvliegtuigen van het type Cessna Grand Caravan EX. Deze vliegtuigen zullen eigendom zijn van en geëxploiteerd worden door de Djiboutiaanse luchtmacht. Deze acquisitie markeert de derde leveringsopdracht onder een onlangs vastgesteld contract voor onbepaalde levering en hoeveelheid (IDIQ), waarmee tot 100 miljoen dollar aan Textron Aviation-vliegtuigen kan worden aangeschaft over een periode van vijf jaar.

Geavanceerde surveillancecapaciteiten

De twee speciaal voor missies uitgeruste Cessna Grand Caravan EX vliegtuigen zullen worden uitgerust met apparatuur voor inlichtingen, surveillance en verkenning, om de soevereiniteit van de grenzen van Djibouti te waarborgen. “We zijn vereerd om bij te dragen aan het bevorderen van de nationale veiligheid van de VS en buitenlandse beleidsbelangen door onze oplossingen onder het IDIQ te bieden,” zei Bob Gibbs, vicepresident van Textron Aviation. Dit contract maakt het voor de U.S. Army Security Assistance Command mogelijk om snel commerciële off-the-shelf (COTS) vliegtuigen en aanpassingen van Textron Aviation aan te schaffen voor bondgenoten en partnerlanden.

Over de Cessna Grand Caravan EX

De Cessna Caravan-serie heeft wereldwijd meer dan 3.000 vliegtuigen geleverd, die gecertificeerd zijn in 100 landen en bijna 24 miljoen vlieguren hebben verzameld. De vliegtuigen vervullen veelzijdige rollen, variërend van vliegtraining tot VIP-transport, luchtvracht en humanitaire missies. De Grand Caravan EX staat bekend om zijn betrouwbare en efficiënte prestaties en wordt wereldwijd gebruikt door regionale luchtvaartmaatschappijen, charteroperators en operators van speciale missies. Met een indrukwekkend vermogen van 867 pk en een stijgsnelheid van 1.275 voet per minuut, biedt het toestel eindeloze mogelijkheden voor speciale missies.

Textron Aviation: een eeuw van luchtvaartinnovatie

Textron Aviation inspireert al meer dan 95 jaar de reis van de vlucht. Met merken als Beechcraft, Cessna en Hawker in het portfolio, heeft Textron Aviation het meest veelzijdige en uitgebreide productaanbod in de luchtvaartwereld. Klanten in meer dan 170 landen vertrouwen op de prestaties, betrouwbaarheid en veelzijdigheid van Textron Aviation, ondersteund door een wereldwijd netwerk van klantenservice.