woensdag , 22 mei 2024

Uniek zicht op werkzaamheden Schiphol

Schiphol heeft een uitkijktoren langs de Kaagbaan geïnstalleerd om omwonenden en geïnteresseerden een blik te bieden op de lopende onderhoudswerkzaamheden. Deze unieke gelegenheid stelt de gemeenschap in staat om het intensieve proces van vliegveldonderhoud van dichtbij te ervaren.

Officiële opening door jonge omwonenden

De uitkijktoren, gesitueerd aan de Toekanweg, werd opengesteld voor het publiek met een feestelijke opening door vijftig leerlingen uit groep 8 van Basisschool het Duet uit Uithoorn, onderstrepende Schiphol’s inzet om de jongere generaties te betrekken bij de luchthavenactiviteiten.

Toegang en beschikbaarheid

Beschikbaar van 21 maart tot en met 25 april, biedt de 5 meter hoge toren dagelijks tussen 10:00 en 16:00 uur uitzicht op de werkzaamheden. Geïnteresseerden worden aangemoedigd om met de fiets of het openbaar vervoer te komen, met duidelijke instructies voor toegang via Schiphol’s website.

Groot onderhoud aan de Kaagbaan

Het jaarlijks groot onderhoud, momenteel gericht op de Kaagbaan, is cruciaal voor het behoud van de veiligheid en functionaliteit van de luchthaven. Dit jaar omvatten de werkzaamheden uitgebreide updates zoals het vervangen van asfalt en verlichting, evenals verbeteringen aan de infrastructuur rondom de baan.

Dit initiatief benadrukt Schiphol’s toewijding aan transparantie en gemeenschapsbetrokkenheid, door omwonenden een directe blik te geven op de complexiteit en noodzaak van luchthavenonderhoud.