zaterdag , 25 mei 2024

Aanzienlijke groei voor Schiphol verkeer

In februari 2024 heeft Amsterdam Airport Schiphol een aanzienlijke groei waargenomen in het aantal passagiers en vluchten. Met een totaal van 4,6 miljoen passagiers die van, naar of via Schiphol reisden, markeert dit een stijging van 22% in vergelijking met februari 2023. De stijging weerspiegelt het herstel en de groei van de luchtvaartsector.

Populaire bestemmingen trekken reizigers

De meest gekozen bestemmingen door reizigers waren Groot-Brittannië, Spanje en Italië, wat de voorkeur voor Europese reizen onderstreept. Bovendien toonden intercontinentale routes naar plaatsen zoals de Verenigde Staten en Turkije ook een sterke passagiersstroom.

Vluchtoperaties nemen toe

Het totaal aantal vluchten van en naar Schiphol bereikte 35.104 in de gemelde periode, een toename van 24% ten opzichte van het voorgaande jaar. De vluchten omvatten zowel Europese als intercontinentale bestemmingen, waarbij Europese routes het leeuwendeel van de operaties uitmaakten.

Stabiel vrachtvervoer met groei in volume

Hoewel het aantal vrachtvluchten stabiel bleef ten opzichte van 2023, zagen we een significante groei van 12% in het totaal vervoerde volume, met een totaal van 121.853 ton in februari 2024. Deze groei onderstreept het belang van Schiphol als een cruciaal knooppunt voor vrachtvervoer naast passagiersverkeer.

Dit herstel en de groei in zowel passagiersaantallen als vluchtoperaties benadrukken de veerkracht en het aanpassingsvermogen van de luchtvaartindustrie in het navigeren door de uitdagingen en het grijpen van de kansen die zich voordoen. Schiphol blijft een essentiële spil in het verbinden van Nederland met de rest van de wereld.