vrijdag , 24 mei 2024

Hermeus onthult eerste hypersonische vliegtuig

Hermeus, een vooruitstrevend bedrijf in de luchtvaarttechnologie, heeft binnen een recordtijd van zeven maanden zijn eerste hypersonische vliegtuig, de Quarterhorse Mk 1, onthuld. Dit onbemande toestel, aangedreven door een GE J85-motor, illustreert Hermeus’ vermogen om de ontwikkeling van hypersonische vliegtuigen te versnellen, met het streven om jaarlijks een nieuw model te introduceren. De eerste testvlucht van dit hypersonisch vliegtuig van Hermeus is gepland voor later dit jaar, met als doel de haalbaarheid van hoge snelheidsprestaties tijdens opstijgen en landen aan te tonen.

Testfase in volle gang
De Quarterhorse Mk 1 bevindt zich nu in een intensieve testfase ter voorbereiding op zijn debuutvlucht. Vicepresident van Test, Don Kaderbek, spreekt van een toppunt van teamwerk bij het bereiken van deze fase, die de overgang van ontwerp naar real-world testing markeert.

Innovatie door snelle ontwikkeling
AJ Piplica, CEO van Hermeus, benadrukt het unieke van hun snelle ontwikkelingsproces. Dit proces, geïnspireerd door succesvolle projecten in raketwetenschappen, satelliettechnologie, en dronebouw, toont aan dat het mogelijk is om binnen de luchtvaart elk jaar een hypersonisch vliegtuig te ontwerpen, bouwen, en te testen.

Toekomstplannen
Naast de Mk 1, werkt Hermeus al aan de ontwikkeling van de Quarterhorse Mk 2, die dankzij een Pratt & Whitney F100-motor supersonische snelheden zal behalen. Deze ontwikkeling is een stap vooruit richting het uiteindelijke doel: de creatie van Darkhorse, een bemand hypersonisch vliegtuig bedoeld voor defensie- en veiligheidsmissies.

Over Hermeus
Hermeus zet zich in voor een revolutie in de luchtvaart door de ontwikkeling en levering van hypersonische vliegtuigen. Door geavanceerde hardware-integratie te combineren met de nieuwste technologieën in computing en autonomie, streeft het bedrijf ernaar om op efficiënte wijze de grenzen van snelheid en technologie in de luchtvaart te verleggen.