vrijdag , 24 mei 2024

Piper en DeltaHawk bundelen krachten voor PA-44

Piper Aircraft en DeltaHawk Engines hebben de handen ineengeslagen voor de ontwikkeling van een aanvullend typecertificaat (STC) voor de installatie van DeltaHawks motor in zowel nieuwe als retrofit PA-44 Seminole vliegtuigen.

Samenwerking met potentieel voor de industrie

Deze samenwerking, vastgelegd in een Memorandum van Overeenstemming (MOU), markeert een belangrijke stap in de innovatie en duurzaamheid binnen de luchtvaart. Het integreren van DeltaHawks dieselmotor in de PA-44 Seminole belooft verbeterde efficiëntie, prestaties en milieuvriendelijkheid. Beide bedrijven delen technische gegevens en middelen om deze transitie te realiseren, met het oog op de ontwikkeling van een tegenroterende versie van de motor voor een optimale aanpassing.

Focus op duurzaamheid en prestaties

Christopher Ruud, CEO van DeltaHawk, benadrukt de potentie van deze samenwerking voor de toekomst van de luchtvaart, door de combinatie van geavanceerde technologie en toewijding aan duurzaamheid. Marc Ouellet, VP van Engineering en Productie bij Piper Aircraft, onderstreept de betrouwbaarheid en innovatieve voordelen van DeltaHawks motoren, die in lijn zijn met Pipers streven naar het leveren van significante voordelen voor klanten en de industrie.

Over de partners

DeltaHawk Engines, gevestigd in Racine, Wisconsin, specialiseert zich in de productie van geavanceerde zuigermotoren voor General Aviation en hybride energiesystemen. Piper Aircraft, met het hoofdkantoor in Vero Beach, Florida, biedt een breed scala aan enkel- en tweemotorige vliegtuigen, bekend om hun efficiëntie en betrouwbaarheid.