vrijdag , 24 mei 2024

Nieuwe Tecnam P-Mentors voor Mermoz

De Mermoz Academy, gevestigd in Tours, Frankrijk, heeft haar vloot significant uitgebreid met de aanschaf van 10 Tecnam P-Mentor vliegtuigen. Deze toestellen zullen worden ingezet voor de opleidingen voor zowel Private Pilot Licence (PPL) als Multi Pilot Licence (MPL).

Keuze voor duurzaamheid

De keuze voor de Tecnam P-Mentor is niet alleen gebaseerd op de uitstekende brandstofefficiëntie, maar ook op de lage CO2-uitstoot, waardoor dit model zeer aantrekkelijk is voor zowel studenten als vliegscholen. Dit past binnen de strategie van de academie om een milieuvriendelijker beleid te hanteren.

Training op een modern platform

Studenten aan de Mermoz Academy hebben nu de mogelijkheid om hun Instrument Flight Rules (IFR) training te beginnen en af te ronden op een modern platform. Dit platform is uitgerust met digitale displays en alle functies van de grotere vliegtuigen waar zij in de toekomst mee zullen werken. Sinds de oprichting in 2018, telt de academie momenteel 220 studenten en een diverse vloot bestaande uit tien Tecnam P-Mentors, vijf tweemotorige Tecnam P2006T’s en vier Tecnam P2010 single-engine vierzitters.

Impact op CO2-reductie

Recente data tonen aan dat vliegscholen die gebruikmaken van Tecnam’s een- en tweemotorige vloten, per afgestudeerde student tot wel 10 ton CO2 kunnen besparen. Dit resulteert in een reductie van 60% vergeleken met traditionele vloten die Avgas 100LL-brandstof gebruiken.

Dit initiatief van de Mermoz Academy illustreert een duidelijke commitment aan zowel de ontwikkeling van vaardigheden van hun studenten als aan milieubewustzijn binnen de luchtvaartsector.