vrijdag , 24 mei 2024

LVNL wint prestigieuze GreenATM Award

Op de internationale luchtverkeersleidingsbeurs Airspace World in Genève heeft Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) een belangrijke onderscheiding ontvangen. CEO Michiel van Dorst nam de GreenATM Award in ontvangst, een bewijs van LVNL’s leidende rol in duurzaamheid binnen de luchtvaart.

Prestaties in het GreenATM programma

Het GreenATM programma, gelanceerd in 2022 door de internationale organisatie CANSO, is ontworpen om de inspanningen van luchtverkeersleidingsorganisaties op het gebied van duurzaamheid te meten. LVNL heeft, naast skeyes uit België en het Zwitserse Skyguide, een level 3 accreditatie behaald, de hoogste tot nu toe uitgereikte score.

Innovaties en resultaten

LVNL’s inzet voor duurzaamheid wordt onder meer benadrukt door initiatieven zoals de optimalisatie van Wake Turbulence Separatie op Schiphol en de implementatie van Performance Based Navigation. Deze technieken dragen bij aan een efficiënter gebruik van luchtruim en minder milieu-impact.

Voortrekkersrol in duurzaamheid

Michiel van Dorst, CEO van LVNL, benadrukt het belang van deze erkenning: “Als één van de eerste luchtverkeersleidingsorganisaties met dit certificaat, bevestigt het onze voortrekkersrol in de sector.” Simon Hocquard, directeur-generaal van CANSO, voegt toe: “Deze mijlpaal reflecteert LVNL’s diepgaande inzet voor duurzaamheid en hun streven naar positieve veranderingen.”

Initiatieven tegen geluidshinder

In samenwerking met Schiphol voert LVNL het programma minderhinderschiphol.nl uit, dat zich richt op het verminderen van geluidsoverlast voor omwonenden, een voorbeeld van LVNL’s betrokkenheid bij de gemeenschap en hun streven naar een duurzamere toekomst.