vrijdag , 24 mei 2024

25 miljoen vlieguren bereikt door Cessna Caravan

Textron Aviation maakt bekend dat de Cessna Caravan turboprop-familie de grens van 25 miljoen vlieguren heeft overschreden. Dit onderstreept de populariteit en het succes van het model als de meest geproduceerde eenmotorige utility turboprop in de geschiedenis.

Ontworpen voor extreme omstandigheden

De Cessna Caravan en Cessna Grand Caravan EX worden ontworpen en gefabriceerd door Textron Aviation Inc., een bedrijf van Textron Inc. (NYSE:TXT). Deze vliegtuigen staan bekend om hun veelzijdigheid en betrouwbaarheid.

Bewijs van vertrouwen

“Lannie O’Bannion, senior vice president, Global Sales and Flight Operations, benadrukte dat “de veelzijdigheid en betrouwbaarheid van de Cessna Caravan zijn positie als leidend vliegtuig in de categorie utility turboprops hebben versterkt, met het programma dat een opmerkelijke mijlpaal van 25 miljoen vlieguren overschrijdt. Dit is een bewijs van het onwankelbare vertrouwen dat onze klanten hebben in de Caravan om hun missies uit te voeren, oplossingen te bieden en levens wereldwijd te verbeteren.”

Wereldwijde inzet en voortdurende ontwikkeling

Oorspronkelijk bedacht als een robuust utility aircraft met lage bedrijfskosten, is de Cessna Caravan ontworpen voor gebruik in afgelegen gebieden met extreme weersveranderingen, bergachtig terrein en ruwe landingsomstandigheden. Het vliegtuig blijft wereldwijd breed ingezet worden door diverse klanten, waaronder overheidsinstanties, wetshandhavingsdiensten en militairen, luchtambulanceoperatoren, vrachtvervoerders, bedrijven en humanitaire organisaties.

Textron Aviation zet zich in voor voortdurende investeringen in en ontwikkeling van de Cessna Caravan turboprop-familie. De cockpit van het vliegtuig beschikt over Garmin’s G1000 NXi, de volgende generatie geïntegreerd flight deck system, om klanten toegang te bieden tot de nieuwste technologie en connectiviteit.