dinsdag , 21 mei 2024

Storing luchtverkeersleiding verholpen

Het luchtverkeersleidingssysteem van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) is na een ernstige storing weer volledig operationeel. Het systeem, dat maandagavond een defect vertoonde, functioneert weer normaal.

Geleidelijke hervatting vliegverkeer

De LVNL heeft het vliegverkeer in het Nederlandse luchtruim en op de Nederlandse luchthavens stapsgewijs hervat. Echter, sommige vluchten zijn door de luchtvaartmaatschappijen geannuleerd en andere vluchten worden nog steeds met vertragingen uitgevoerd. De impact van de storing was aanzienlijk, met diverse vluchten die zijn omgeleid of op Schiphol zijn geland.

Oorzaak en onderzoek

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de precieze oorzaak van de storing die maandagavond plaatsvond. Veiligheid blijft voor LVNL de hoogste prioriteit; daarom is direct overgeschakeld op een back-up systeem om de veiligheid te waarborgen.

Impact op reizigers en luchtvaart

De storing heeft vervelende gevolgen gehad voor passagiers, luchtvaartmaatschappijen en de luchthaven. LVNL is zich bewust van deze impact en heeft maatregelen genomen om de situatie zo snel mogelijk te normaliseren.