vrijdag , 24 mei 2024

Nieuwe Tecnam toestellen voor FlyBy

FlyBy, de toonaangevende Spaanse organisatie voor vliegopleidingen in de algemene luchtvaart, heeft een bestelling geplaatst voor tien Tecnam P2008JC-toestellen en twee nieuwe P2006T NG-toestellen. Deze aankoop, aangekondigd tijdens de AERO Friedrichshafen in Duitsland, zal hun bestaande vloot van 31 vliegtuigen versterken. Deze uitbreiding is de grootste bestelling van de Spaanse vliegschool tot nu toe, die een gestage groei blijft doormaken met geplande orders voor 2025.

Overzicht huidige vloot

De huidige vloot van FlyBy omvat:

  • 8 P2008JC
  • 3 P2006T
  • 3 P2002JF
  • 2 P mentors

Nieuwe functies van Tecnam P2006T NG

De nieuwe Tecnam P2006T NG (Next Generation) vertegenwoordigt meer dan 300 verbeteringen ten opzichte van de huidige P2006T MkII. Nieuwe kenmerken zijn onder andere een extra voordeur voor de co-piloot en externe toegang tot het bagageruim. De ramen zijn herontworpen en vergroot voor betere zichtbaarheid.

Efficiënte en milieuvriendelijke motoren

De aandrijving is nu voorzien van twee brandstofinjectiemotoren, Rotax9121Sc3, die hogere efficiëntie op grote hoogte en een verlaagd brandstofverbruik van 14 liter per uur per motor bieden. De vleugelpositions- en anti-collisielichten zijn geïntegreerd in de winglets en uitgerust met geavanceerde LED-technologie. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie, stijl en zichtbaarheid, maar biedt ook een milieuvriendelijkere en duurzamere verlichtingsoplossing.

Luxe aan boord

De P2006 NG SPORT, een super-premium versie, is een toonbeeld van Italiaans design en luxe. Details zoals een zwartleren dashboard met zachte LED-verlichting, carbon-look panelen en met leer beklede yokes en middenconsole benadrukken het luxe interieur. De cabine is voorzien van Alcantara hemelbekleding en zetels van zacht moquette, met zijwanden en zijpanelen van leer.