dinsdag , 21 mei 2024

Embraer’s Ipanema bevordert duurzaamheid

Tijdens de 29e editie van Agrishow, de voornaamste technologiebeurs voor de agribusiness in Latijns-Amerika, kondigden Koppert en Embraer aan dat zij met het EMB-203 Ipanema landbouwvliegtuig een serie tests gaan uitvoeren. Dit project is het eerste in Brazilië dat de toepassing van biologische bestrijdingsmiddelen vanuit de lucht wil certificeren. Het initiatief benadrukt de inzet voor duurzaamheid in de nationale landbouw.

Samenwerking voor optimale efficiëntie

De samenwerking tussen de teams van Embraer en Koppert richt zich op het evalueren van technische aspecten die nodig zijn voor een optimale toepassingsefficiëntie en de veiligheid van deze methode. De resultaten van de tests zullen helpen bij het opstellen van richtlijnen voor onderzoekdocumentatie en gegevensbeheer.

Duurzame toekomst met de Ipanema

Het gebruik van het Ipanema vliegtuig onderstreept de toewijding aan een duurzame toekomst. Het is het enige vliegtuig dat gecertificeerd is om op biobrandstof te vliegen. Dit landbouwvliegtuig van Embraer, dat sinds 2005 op ethanol vliegt, combineert traditie, robuustheid en efficiëntie om de toepassingen van biologische bestrijdingsmiddelen te verbeteren.

Over Koppert

Koppert, actief in Brazilië sinds 2011 en met een geschiedenis van meer dan vijf decennia in de bio-inputmarkt, is een Nederlandse pionier in het bevorderen van het ecologisch evenwicht in de landbouw. Het bedrijf biedt duurzame oplossingen om landbouwgewassen te beschermen en de gezondheid van bodem, planten en milieu te bevorderen.

Technologisch icoon: het Ipanema landbouwvliegtuig

De Ipanema, een technologisch icoon van de Braziliaanse landbouw met vijf decennia ervaring, voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Het biedt hoge productiviteit en lage bedrijfskosten in vergelijking met andere luchtsproeiapparaten. Als veelzijdig gereedschap kan het ook worden gebruikt voor het verspreiden van zaden, het bestrijden van vectoren en larven, in primaire brandbestrijding en het bezinken van rivieren.