zaterdag , 25 mei 2024

Airbus Helicopters sluit deal voor zes H145M helikopters

Airbus Helicopters heeft een contract ondertekend met het Ministerie van Defensie van Brunei voor de levering van zes H145M-helikopters. Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters, uitte zijn dankbaarheid over de selectie van de H145M ter ondersteuning van de uitgebreide missies van de Koninklijke Luchtmacht van Brunei: “De H145M staat bekend om zijn hoge prestaties en veelzijdigheid. We zijn ervan overtuigd dat dit model een significante verbetering zal brengen in de operationele gereedheid van Brunei.”

Vervanging van de oude BO105-vloot

De nieuwe H145M’s zullen de verouderde BO105-vloot vervangen. Ze zijn bedoeld om de operationele capaciteiten van de luchtmacht te verbeteren voor missies zoals nauwe luchtsteun en luchtwachtopdrachten.

Geavanceerde technologie aan boord

De H145M, aangedreven door twee Safran Arriel 2E-motoren, beschikt over de digitale Helionix avionica-suite en een geavanceerd 4-assig automatisch pilootsysteem dat de werklast van piloten aanzienlijk vermindert tijdens missies. Dankzij zijn bijzonder lage akoestische voetafdruk geldt de H145M als de stilste helikopter in zijn klasse.