vrijdag , 24 mei 2024

Schiphol, KLM en Koninklijke Marechaussee tevreden over meivakantie

Schiphol, KLM en de Koninklijke Marechaussee zijn tevreden over het verloop van de meivakantie. De goede samenwerking tussen deze partijen zorgde voor een soepele reiservaring voor de reizigers.

Nauwe samenwerking vooraf en tijdens de vakantie

Voorafgaand aan de meivakantie hebben Schiphol, KLM en de Koninklijke Marechaussee intensief overleg gehad en voorbereidingen getroffen. Deze samenwerking omvatte het delen van relevante data en het vinden van oplossingen voor drukke momenten. Gedurende de vakantie was er continu contact tussen de partijen, onder meer in het Airport Operations Centre.

Feiten en cijfers

  • Gemiddeld aantal reizigers per dag: 71.000 vertrek, 62.400 aankomst en 57.300 overstap.
  • Doorlooptijd beveiligingscontrole: 95% van de vertrekkende reizigers was binnen 9 minuten door de beveiligingscontrole.
  • Gebruik gereserveerde tijdsloten: 15% van de reizigers maakte gebruik van een gereserveerd tijdslot, met op sommige dagen bijna 25%.
  • Totaal aantal vluchten: 22.363 van 26 april tot en met 12 mei.

Reacties van betrokkenen

Kolonel Jeffrey van Horn, Coördinator Schiphol bij de Koninklijke Marechaussee, is trots op de prestaties tijdens de drukste periode van het jaar. “Grenswerk is een specialisme en hoe druk het ook wordt, wij doen geen enkele concessie aan de veiligheid op Schiphol. Dit jaar hebben we extra ondersteuning gekregen van collega’s van andere Marechausseebrigades op Schiphol, zodat we altijd voldoende personeel bij de balies hadden.”

Maarten Stienen, COO & Managing Director bij KLM, is eveneens tevreden. “De meiperiode wordt steeds populairder voor Nederlanders die op vliegvakantie willen gaan. Onze vliegtuigen zaten vol. Dankzij de inzet van alle KLM’ers, maar ook van Schiphol, de Koninklijke Marechaussee en LVNL konden we de passagiers een fijne reis vanaf de luchthaven geven. Voor ons is dit het eerste piekmoment voor de drukte van de zomervakantie. Ik ben tevreden met hoe dit is verlopen en heb alle vertrouwen in een goede zomer.”