donderdag , 20 juni 2024

Beleef deltavliegen tijdens Free Air 2024 open dagen

Van 7 tot en met 9 juni organiseert Delta Fly Adventures de Free Air 2024 Open Dagen. Dit evenement biedt de perfecte gelegenheid om de vrijheid en opwinding van deltavliegen te ervaren. Of je nu een doorgewinterde piloot bent of nog nooit een deltavlieger van dichtbij hebt gezien, Free Air 2024 belooft een weekend vol nieuwe ervaringen en avontuur.

Kennismaken met deltavliegen

Tijdens Free Air 2024 kunnen bezoekers kennismaken met de wereld van deltavliegen. Er zijn tal van activiteiten gepland, waaronder introductievluchten, workshops met grondoefeningen en virtuele vluchten in een 3D-simulator. Bezoekers kunnen ook de nieuwste vlieguitrusting bekijken, lezingen volgen over wolken en vliegtechniek, en meer leren over wedstrijdvliegen. Een fotografiewedstrijd biedt daarnaast de kans om het deltavliegen op unieke locaties vast te leggen.

Demonstraties en wedstrijden

Ervaren piloten en piloten in opleiding nemen deel aan de speciale Free Air Fun Challenge, een unieke wedstrijd met diverse onderdelen zoals doellanden. Voor piloten die nog niet zelfstandig kunnen starten, zijn er tandemvluchten met een instructeur waarbij ze punten kunnen scoren. Leden van het Nederlands Kernteam verzorgen workshops en demonstraties, en er is een theoriequiz om je kennis te testen.

Fotografiewedstrijd

Fotografen uit de regio worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Capture the Sky-fotografiewedstrijd. Dit biedt een unieke kans om deltavliegen van dichtbij vast te leggen. De wedstrijd staat open voor iedereen en deelnemers kunnen stemmen op hun favoriet.

Kamperen en avondprogramma

Voor bezoekers die langer willen blijven, is er een camping beschikbaar. ’s Avonds kunnen ze genieten van een kampvuur, luisteren naar verhalen van ervaren piloten en kijken naar inspirerende films in de vliegbioscoop.

Programmaoverzicht

Vrijdag 7 juni | 16:00 – 22:00 uur

 • Pilot Night: Exclusieve opening voor (ex)cursisten en betrokkenen, met presentatie van de vernieuwde lesmethode en lesvluchten.

Zaterdag 8 juni & Zondag 9 juni | 09:00 – 17:30 uur

 • Tandemvluchten: Maak een tandemvlucht en beleef een onvergetelijke ervaring.
 • Sky Challenge: Test je vaardigheden in de deltavliegwedstrijd of bekijk het spektakel.
 • Gear Check: Ontdek de nieuwste vlieguitrusting en technologieën.
 • Virtual Vistas: Stap in de wereld van VR-deltavliegen.
 • Wing It: Workshops en lezingen over weer en vliegtechniek op elk niveau.
 • Capture the Sky: Fotografiewedstrijd met prijsuitreiking op zondag.

Extra programma zaterdagavond en zondagmorgen | 20:00 – 09:00 uur

 • Icaro’s Dream: Documentaires over deltavliegen.
 • Stories from the Sky: Inspirerende verhalen van ervaren deltavliegers bij het kampvuur.
 • Early Birds Ochtendgymnastiek: Maak je vliegspieren wakker!
 • Sunrise Tandems: Begin de dag met een onvergetelijke duovlucht.

Zondag 9 juni: Open dag Vliegvereniging Westerwolde

Op zondag houdt ook Vliegvereniging Westerwolde een open dag. Bezoek www.ehst.nl voor meer informatie. Er zijn gemotoriseerde vliegtuigen te zien en bezoekers kunnen een introductievlucht in een motorvliegtuig maken.

Tickets en meer informatie

Bezoek www.deltaflyadventures.com voor het volledige programma, tickets, tandemvluchten en aanmelding voor de camping. Free Air 2024 belooft een weekend vol inspiratie, beleving en gezelligheid te worden. Markeer 7, 8 en 9 juni 2024 in je agenda en vier de vrijheid van het vliegen met ons mee. We zien je in de lucht!


Fotografie: Delta Fly Adventures