vrijdag , 21 juni 2024

Duitse politie bestelt recordaantal H225-helikopters

Het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft tot 44 H225-helikopters besteld voor de Federale Politie. Deze recordbestelling omvat 38 definitieve orders en opties voor nog eens zes helikopters. De H225 is veelzijdig en kan diverse taken uitvoeren, zoals het transport van speciale eenheden, brandbestrijding en rampenbestrijding. De leveringen beginnen in 2029.

Vertrouwen in H225

“Ik wil Duitsland bedanken voor het voortdurende en hernieuwde vertrouwen in onze helikopters, en in het bijzonder in onze H225-familie. We zijn trots dat onze H225 zal bijdragen aan de veiligheid van Duitsland en haar burgers in nood,” aldus Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters. De Bundespolizei kan uitkijken naar een moderne helikopter dankzij de voortdurende verbeteringen aan de H225 in de afgelopen jaren. Het toestel blijft een van de meest geavanceerde helikopters op de markt voor de komende decennia.

Vervanging van oudere modellen

De H225 zal de H155 en AS332-helikopters vervangen, die meer dan 20 jaar in dienst zijn bij de Duitse Federale Politie. De bestelling zorgt voor een naadloze overgang voor piloten en onderhoudspersoneel. Het contract omvat ook trainingsmiddelen en pakketten met reserveonderdelen.

Geavanceerde systemen en verbeterde veiligheid

De nieuwe en krachtige missie- en communicatiesystemen van de H225 garanderen verbeterd situationeel bewustzijn en soepele gegevensoverdracht tussen politiediensten. Daarnaast heeft de H225 een verbeterde hoofdversnellingsbak en een uitgebreid systeem voor gezondheids- en gebruiksmonitoring, wat de veiligheid verhoogt en kosten bespaart. Met een maximaal startgewicht van 11.160 kg biedt de H225 een vergroot bereik van meer dan 832 kilometer (1.107 km met externe brandstoftanks) en een ongeëvenaarde externe payload van 4.750 kg, essentieel voor missies zoals rampenbestrijding en brandbestrijding.

Toekomstbestendig en duurzaam

Airbus Helicopters streeft ernaar dat de H225 tegen 2030 volledig op duurzame vliegtuigbrandstof kan vliegen, wat al werd gedemonstreerd op ILA Berlin 2022. De Duitse Bundespolizei exploiteert momenteel 94 Airbus-helikopters, variërend van de eenmotorige H120 voor piloottraining tot meer dan 40 tweemotorige H135-helikopters voor verschillende missies, waaronder medische noodhulp. De samenwerking begon in 1962 met de Alouette II.

H225: Het nieuwste lid van de Super Puma-familie

De H225, het nieuwste lid van Airbus Helicopters’ Super Puma-familie, heeft meer dan 6 miljoen vlieguren in alle weersomstandigheden wereldwijd. Uitgerust met geavanceerde elektronische instrumenten en een gerenommeerde autopilot, biedt de H225 uitstekende uithoudingsvermogen en een hoge kruissnelheid, en kan hij worden uitgerust voor diverse rollen.