donderdag , 20 juni 2024

RACWA breidt vloot uit met Tecnam P-Mentor

De Royal Aero Club of Western Australia (RACWA), een van de grootste vliegscholen van Australië met meer dan 30 vliegtuigen, kondigde vandaag aan dat ze de Tecnam P-Mentor aan hun vloot zullen toevoegen via een langetermijnhuurcontract. Dit valt samen met hun 95-jarig jubileum in augustus. De eerste twee IFR-gecertificeerde, met autopilot uitgeruste, tweezitsvliegtuigen worden in juli 2024 geleverd en zullen de modernisering van de trainingsvloot van de club versnellen.

Grote stap voorwaarts voor RACWA

Walter De Costa, Global Sales & Marketing Director van Tecnam, benadrukte het succes van de P-Mentor sinds de lancering in 2022. “Vliegscholen kunnen basis-, privé-, commerciële en instrumenttraining allemaal in één vliegtuig uitvoeren, met uitzonderlijk lage operationele kosten. We zijn verheugd dat RACWA voor Tecnam heeft gekozen, dit is de tweede grote vliegschool in Australië die de P-Mentor kiest, en er zullen er zeker meer volgen.”

Verjonging van de vloot

Alan Wilson, CEO van RACWA, sprak over de vlootvernieuwing: “RACWA maakt een spannende periode van vlootvernieuwing door en het toevoegen van een efficiënt, modern en geavanceerd vliegtuig zoals de Tecnam P-Mentor is een welkome aanvulling. De P-Mentor sluit perfect aan bij ons trainingsprogramma en onze missie om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.”

Innovatie en duurzaamheid

Michael Loccisano, CEO van Hallmarc Aviation, prees de technologische vooruitgang en lage operationele kosten van de P-Mentor. “Vanaf het moment dat Tecnam de FAA/EASA IFR-gecertificeerde P-Mentor aankondigde, wisten we dat het het perfecte vervangingsvliegtuig zou zijn voor verouderde trainingsvloten in Australië.”

Over de P-Mentor

De Tecnam P-Mentor is een tweezitsvliegtuig, aangedreven door de Rotax 912isC3, met een Garmin G3X IFR touchscreensysteem. Het biedt volledige PPL-, IR- en UPRT-training en is goedgekeurd voor PBN/RNAV en AFCS. De P-Mentor heeft een variabele spoedpropeller, een gesimuleerde intrekbare landingsgestel en een optionele ballistische parachute. Het brandstofverbruik van slechts 3,70 US Gal/h (14 lt/h) draagt bij aan de lage operationele kosten van gemiddeld $65 per uur.

RACWA en Hallmarc Aviation

RACWA, gevestigd op Jandakot Airport, is een van de meest ervaren en gerespecteerde vliegscholen in Australië. Hun afgestudeerden werken bij luchtvaartmaatschappijen zoals Qantas, Virgin en de Royal Australian Air Force. Hallmarc Aviation vertegenwoordigt Tecnam in verschillende Australische staten en is de verkoopagent voor de Tecnam P2012 Traveller in Australië.