vrijdag , 21 juni 2024

Piper M700 FURY ontvangt FAA FIKI certificering

Piper Aircraft, Inc. heeft de Flight into Known Icing (FIKI) certificering ontvangen van de Federal Aviation Administration (FAA) voor zijn nieuwe vlaggenschip, de M700 FURY.

Geavanceerde veiligheidskenmerken

“De M700 FURY, met een maximale kruissnelheid van 301 ktas en een maximaal bereik van 1.852 nm, omvat enkele van de meest geavanceerde veiligheidskenmerken in de industrie,” aldus John Calcagno, President & CEO van Piper Aircraft. “De certificering van FIKI is een cruciaal onderdeel van de algehele waardepropositie van de M700 FURY, evenals een belangrijke veiligheidsfunctie voor de operator.”

Het FIKI-systeem is standaard aanwezig op alle M700 FURY vliegtuigen en is een elektromechanisch uitwerpsysteem voor ijsbestrijding dat zich bevindt op de staart en de voorrand van de vleugel.

Internationale certificeringen op schema

Internationale certificeringen voor de M700 en FIKI verlopen volgens plan en staan op schema voor leveringen aan die regio’s vanaf het derde kwartaal van 2024.

Over de Piper M700 FURY

De Piper M700 FURY, gecertificeerd in maart 2024, wordt standaard geleverd met het HALO Safety System, inclusief Garmin Emergency Autoland. Dit revolutionaire systeem maakt gebruik van digitale technologie om het vliegtuig veilig te laten landen op de dichtstbijzijnde geschikte luchthaven in geval van incapaciteit van de piloot. Daarnaast omvat de M700 FURY G3000® avionica suite; Autothrottle, Emergency Descent Mode, Electronic Stability Protection (ESP™), SurfaceWatch™, SafeTaxi®, en Garmin PlaneSync™, die allemaal zijn ontworpen om de veilige bediening van het vliegtuig te verbeteren.

Buiten de cockpit wordt de zeszits M700 FURY aangedreven door een Pratt & Whitney PT6A-52 700 SHP motor. Het vliegtuig heeft een maximale kruissnelheid van 301 ktas/557 km/u, een maximaal bereik van 1852 nm/3.430 km, en een standaard nuttige lading van 2.320 lbs/1.052 kg.

Link: https://www.piper.com/model/m700-fury/