vrijdag , 21 juni 2024

KLM Flight Academy breidt Diamond Aircraft vloot uit

De KLM Flight Academy heeft hun vloot van Diamond Aircraft uitgebreid met 12 nieuwe eenmotorige DA40’s en zes tweemotorige DA42’s. Dit werd gevierd met een evenement op Groningen Airport op 24 mei 2024. Deze uitbreiding markeert een significante stap in het bevorderen van duurzamere vliegtrainingen binnen de academie.

Efficiënt en stil

Diamond vliegtuigen staan bekend om hun brandstofefficiëntie en stilte, wat bijdraagt aan duurzamere vliegtraining door tot 50% minder brandstofverbruik en lagere CO2-uitstoot. Door te kiezen voor deze vliegtuigen, zet de KLM Flight Academy een belangrijke stap naar het verminderen van de milieu-impact van hun trainingsvloot.

Toekomstige piloten ontmoeten

Veel toekomstige piloten van KLM Royal Dutch Airlines waren aanwezig. COO Michael Li presenteerde het eDA40-project en liet beelden zien van testvluchten van het volledig elektrische prototype. Dit project benadrukt de toewijding van KLM aan technologische vooruitgang en milieuvriendelijke innovaties in de luchtvaart.

Partnerschap trots

Jane Wang, Sales Director van Diamond Aircraft Oostenrijk, benadrukte de trots op het partnerschap met KLM Flight Academy en de keuze voor de DA40 NG en DA42-VI als trainer vliegtuigen. “Onze samenwerking met KLM Flight Academy versterkt ons gezamenlijke streven naar duurzame en efficiënte vliegoplossingen,” zei Wang.

Link:
https://klmflightacademy.nl
https://www.wingsoverholland.nl/diamond-dealer/