donderdag , 25 juli 2024

Nieuwe versie GoDrone app gelanceerd

LVNL lanceert een nieuwe versie van de GoDrone app, een functioneel platform voor dronevliegers. De update van de app verbetert de gebruikservaring en biedt geavanceerde functies voor zowel recreatieve als professionele dronepiloten. Dit is de grootste update tot nu toe.

Introductie van GoDrone

GoDrone werd in 2020 gelanceerd om dronepiloten te informeren over veilige vliegzones. Dit initiatief kwam voort uit de noodzaak om het toenemende dronegebruik in het luchtruim veiliger te maken. Sinds de lancering is GoDrone uitgebreid met diverse applicaties die dronepiloten ondersteunen bij de vluchtvoorbereiding en -uitvoering.

Maartje van der Helm, General Manager Performance & Development, benadrukt het belang van goede informatievoorziening: “Een goede informatievoorziening voor veilig luchtruimgebruik is essentieel gezien het toenemende aantal drones in het luchtruim. Aan de hand van user panels hebben we informatie en feedback opgehaald bij dronegebruikers om de informatievoorziening te optimaliseren. Met deze grote release van onze GoDrone app zetten we een belangrijke stap voor veiligere onbemande en bemande vluchten in het gecontroleerde luchtruim.”

Nieuwe functionaliteiten

De nieuwe update voorziet GoDrone van een compleet vernieuwde interface en maakt de app gebruiksvriendelijker voor dronepiloten. Er zijn nieuwe kaarten toegevoegd, waarmee vluchten nauwkeuriger gepland kunnen worden.

Een belangrijke verandering in het goedkeuringsproces voor vliegen binnen de CTR voor drones is de introductie van een extra status voor missieplannen. De status ‘reviewed’ wordt toegekend als een missieplan is gecontroleerd en goedgekeurd door de Operationele Helpdesk van LVNL. Op de dag van de vlucht krijgt het missieplan, indien de luchtverkeersleiding de vlucht toelaat, de status ‘approved’. Hiermee krijgt de dronepiloot toestemming om direct bij de toren (delivery) op te roepen.