donderdag , 25 juli 2024

Lelystad Airport twee weken dicht voor onderhoud

Lelystad Airport is van 2 tot 16 september gesloten voor al het vliegverkeer vanwege grootschalige onderhoudswerkzaamheden. De sluiting is nodig om belangrijke renovaties uit te voeren aan de infrastructuur van de luchthaven. Dit betreft onder andere de rijbaan Sierra, het dak van de verkeerstoren en andere essentiële onderdelen zoals de start- en landingsbaan en de blast fence.

Werkzaamheden en betrokken bedrijven

De renovatie van rijbaan Sierra wordt uitgevoerd door Dura Vermeer, terwijl Jorritsma Bouw verantwoordelijk is voor het vernieuwen van het dak van de verkeerstoren. Deze verkeerstoren, die in 2018 werd verhoogd om beter zicht te bieden aan de verkeersleiders, ondergaat nu een dakrenovatie. Het dak is het laatste onderdeel van een reeks verbeteringen, waaronder een hernieuwde schilderbeurt van de toren met rood-witte strepen.

Impact op vliegverkeer en bedrijven

Gedurende deze periode kunnen geen operationele activiteiten plaatsvinden op de luchthaven. Dit heeft directe gevolgen voor diverse bedrijven die gebruik maken van Lelystad Airport, waaronder vliegscholen zoals Vliegschool Zelf Vliegen. Ook de kleine luchtvaart, die een groot deel van de jaarlijkse 75.000 vliegbewegingen uitmaakt, wordt getroffen door deze tijdelijke sluiting.

Aankondiging en communicatie

Lelystad Airport heeft de sluiting tijdig aangekondigd bij alle gebruikers om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Ondanks dat de luchthaven nog niet geopend is voor vakantievluchten, is deze wel een belangrijke hub voor zakenjets en algemene luchtvaart. De geplande werkzaamheden zijn noodzakelijk om de infrastructuur van de luchthaven in optimale staat te houden en toekomstige uitbreidingen mogelijk te maken.