woensdag , 24 april 2024
NMM

Groot transport historische vliegtuigen naar NMM

Maandagavond 24 maart j.l. heeft er een groot transport plaatsgevonden. Vier historische vliegtuigen werden vervoerd naar hun nieuwe bestemming: het Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg. De vliegtuigen werden vervoerd vanaf het inmiddels gesloten Militaire Luchtvaart Museum aan de Kampweg in Soesterberg.

Over de weg Dit keer zijn het twee propellervliegtuigen, de P-51K Mustang en de Koolhoven en twee straaljagers, de F-16A Fighting Falcon en de Gloster Meteor. Op Trekker-Oplegger-Combinaties worden de vliegtuigen naar het nieuwe museum gebracht, zo’n 3 kilometer verderop.

Hier worden ze tijdelijk in het depot geplaatst om binnenkort een plek te krijgen in het Arsenaal: een presentatieruimte van een enorme afmeting waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Naast het Arsenaal telt het NMM straks diverse themaruimtes waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld.

Van dit uitzonderlijke transport maakte A1 Studio de volgende video reportage:

Bron: A1 Studio http://www.a1studio.nl Hoogland

Nationaal Militair Museum Het Nationaal Militair Museum (NMM) is een nieuw museum waarin een defensiebreed thematisch verhaal wordt gepresenteerd. De collecties van het Militaire Luchtvaart Museum (voorheen in Soesterberg) en het Legermuseum (voorheen in Delft) worden hier tentoongesteld. Het museum wordt gebouwd door Heijmans op de voormalige vliegbasis in Soesterberg en opent de deuren in oktober 2014