woensdag , 29 mei 2024
www.vizionair.aero

Vizion Air stationeert tweede toestel in Antwerpen

Antwerpen, 1 februari 2016 – Om aan de toenemende vraag te voldoen, stationeert Vizion Air binnenkort een tweede Fokker 50 op Antwerp Airport. Het luchtvaartbedrijf organiseert vluchten voor o.a. bedrijven, sportclubs en overheden in het kader van incentivereizen, productvoorstellingen, belangrijke sportwedstrijden en culturele evenementen.

Vizion Air is een zogenaamde ‘boutique airline’. Dit betekent dat in functie van het budget van de eindklant een persoonlijke toets aan de vlucht kan gegeven worden. Dit gebeurt ofwel rechtstreeks, ofwel in samenwerking met het moederbedrijf The Aviation Factory, andere vliegtuigbrokers of geaccrediteerde reisagentschappen. Vizion Air werkt steeds samen met betrouwbare en ervaren partners. De klant wordt trouwens bij het project nauwgezet begeleid door een projectleider van Vizion Air.

Zo kan bijvoorbeeld het logo van het bedrijf of de sportclub op de hoofdeinden van de stoelen of op de buitenkant van het toestel worden aangebracht. Ook de catering kan vrij worden gekozen, gaande van een eenvoudige snack tot en met een driegangendiner van een sterrenchef. In plaats van de gewone passagiersterminal kan de check-in en inscheping ook via de General Aviation Terminal gebeuren.

“De eigen vloot van Vizion Air telt op dit ogenblik twee Fokkers 50. Daarnaast huurt Vizion Air op ad hoc basis ook andere toestellen in. Momenteel zijn we in gesprek om tegen eind 2016 zelfs een Boeing 737 aan onze vloot toe te voegen”, aldus Carl Legein, CEO van Vizion Air.

De nieuwe Fokker (OO-VLF) wordt binnenkort in de kleuren van Vizion Air gezet en heeft net als het andere Vizion Air-toestel (OO-VLP) de luchthaven van Antwerpen als thuisbasis. Beide turboprop-toestellen worden onderhouden door VLM, dat ook voor piloten en cabinepersoneel zorgt.

Deze Fokkers bieden plaats aan 50 passagiers en kunnen ook heel wat bagage meenemen. Het zijn betrouwbare, milieuvriendelijke toestellen met een relatief laag brandstofverbruik, waardoor ze zich goed lenen voor betaalbare vluchten binnen Europa. Een Fokker 50 kan bovendien op zowel regionale luchthavens als vliegvelden met een korte landingsbaan landen en opstijgen, waardoor de klant sneller op zijn eindbestemming is.

Vizion Air is eigendom van The Aviation Factory. Het in Antwerpen gevestigde bedrijf is marktleider in de Benelux inzake het organiseren van luchtvervoer op maat en helpt ook lijn- en chartermaatschappijen, die op zoek zijn naar vervangtoestellen of extra vliegtuigen tijdens piekperiodes. The Aviation Factory organiseert vluchten voor productlanceringen, incentivereizen, sportcharters, overheids-, congres- en VIP-vluchten. In totaal gaat het jaarlijks om meer dan 2500 vluchten. De jaaromzet van The Aviation Factory bedraagt ruim 30 miljoen EUR. The Aviation Factory heeft naast zijn hoofdzetel in Antwerpen ook kantoren in Nederland, Frankrijk, Spanje en Portugal.

Link:
– www.vizionair.aero