woensdag , 24 april 2024

Studenten Hogeschool van Amsterdam dragen bij aan ontwikkeling Lelystad Airport

Lelystad, 10 februari 2016 – Lelystad Airport en de Aviation Academy van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zijn een meerjarig partnerschap aangegaan. Beide partijen zien de uitbreiding van Lelystad Airport als basis voor deze samenwerking.

Lelystad Airport zoekt deze samenwerking onder andere vanwege de ‘frisse blik van de studenten’ bij het ontwikkelen van een nieuw luchthavenconcept. De Aviation Academy van de HvA wil de opgedane kennis en ervaring verwerken in het curriculum en in het onderzoek dat vanuit het lectoraat Aviation Management wordt uitgevoerd naar de optimalisatie van luchthavenprocessen.

Toekomstplannen Lelystad Airport
Lelystad Airport mag groeien tot een luchthaven met maximaal 45.000 vliegbewegingen per jaar in 2043 en wordt gefaseerd ontwikkeld voor vluchten naar Europese (toeristische) steden en de overige landen rond de Middellandse Zee. Dit om de groei op Schiphol te ondersteunen als alternatief voor het niet-mainport gebonden verkeer. In lijn met deze groei dienen de luchthavenfaciliteiten flexibel mee te kunnen groeien. Aviation-studenten worden de komende tijd ingezet op stage- en/of afstudeerplekken. De HvA-studenten zijn onder meer betrokken bij indelingsvraagstukken van (operationele) capaciteit, duurzaamheid, passagiersbeleving en marktwerking.

Capacity Lab
De studenten krijgen de mogelijkheid om de luchthavenprocessen en de nadering van de luchthaven na te bootsen met simulatiesoftware in het onlangs opgezette ‘Capacity Lab’ van de Aviation Academy. Samen met de opgedane onderzoekkennis geeft dit  inzicht in  de vormgeving van de toekomstige luchthavenoperatie.  Studenten kunnen hier gebruik van maken bij de uitwerking  van hun stage- of afstudeeronderwerp.

Aviation Academy
De Aviation Academy van de HvA is een belangrijke speler binnen de Europese luchtvaartindustrie. Huidige en nieuwe generaties van luchtvaartprofessionals worden continu geconfronteerd met internationale uitdagingen binnen de luchtvaartindustrie. De Aviation Academy brengt hen de vaardigheden en kennis bij om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. De basis hiervoor is gedegen onderwijs, onderzoek en een kwalitatieve verbinding met de industrie.

Links:
– www.hva.nl
– www.lelystadairport.nl