dinsdag , 28 mei 2024
Vokel in de Wolken

Volkel in de Wolken in 2017 weer terug ‘in the air’

Volkel, 23 februari 2017 – Goed nieuws voor luchtvaartfans! Volkel in de Wolken is dit jaar terug met een spectaculaire vliegshow. “Na een gedwongen pauze krijgt het evenement een vervolg. We willen groter uitpakken dan ooit!”, laat Dirk Verwijst, voorzitter van stichting Volkel in de Wolken weten.

Volkel in de Wolken wordt gehouden op zondag 28 mei. “Op enige formaliteiten na is voor de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu aan alle voorwaarden voldaan om benodigde vergunning te verlenen. Een verklaring van Geen Bezwaar door de gemeente Uden is al op 12 januari van dit jaar afgegeven”, aldus Verwijst.

Vorig jaar was er geen vliegshow, omdat er toen geen vergunning werd afgegeven. De organisatie wil daar niet te lang bij stilstaan. “We zijn in ieder geval ontzettend blij dat we dit mooie evenement in 2017 gewoon kunnen voortzetten.”

Geen braderie
Het bekende Volkelse evenement krijgt een heuse make-over: “Wij hebben een aantal wijzigingen en verbeteringen gepland ten opzichte van vorige edities waardoor de nadruk nog meer op de vliegshow komt te liggen”, laat Verwijst weten. “Dat moet ervoor zorgen dat Volkel in de Wolken landelijk op de kaart komt de staan.”

Zo is er dit jaar geen braderie in Volkel. “Erg jammer dat de braderie niet doorgaat, maar door deze te schrappen kunnen wij al onze pijlen richten op de vliegshow.” Verder zijn al een aantal spectaculaire vliegdemonstraties in optie. Welke dat zijn? “Dat maken we later bekend!”, zegt Verwijst.

Kortom, het lijkt erop dat Volkel in de Wolken klaar is om de meer dan 25-jarige traditie nieuw leven in te blazen. “Het team van Volkel in de Wolken is full swing in de weer om van deze editie een geslaagd feest te maken. Uiteraard gebeurt dit met medewerking van de vliegbasis Volkel waar vanaf de deelnemende vliegtuigen zullen opereren”, sluit Verwijst af.

Link:
– www.volkelindewolken.nl

Foto:
Peter Steehouwer
www.steehouwer.com