vrijdag , 17 mei 2024
Drone app

Vlieg Veilig app voor drone vliegers

Utrecht, 4 juli 2017 – A.S.R. introduceert de Vlieg Veilig app, een app die onder meer aangeeft waar wel en niet mag worden gevlogen met een drone. De app is nu nog alleen beschikbaar voor iPhones en zal dit najaar ook voor Androidtoestellen worden aangeboden.

De vakantie staat voor de deur en steeds meer mensen nemen behalve hun zwembroek, zonnebrand en badslippers ook hun drone mee om vakantiefoto’s en -video’s te maken vanuit de lucht. De afgelopen jaren is de verkoop van drones flink toegenomen. Inmiddels zijn er al meer dan 100.000 van verkocht. Maar vliegen met een drone is niet zonder gevaar en ook niet overal toegestaan. Met de stijgende populariteit is het aantal incidenten met drones toegenomen. Naast vliegvelden telt Nederland ook andere no-fly zones waar niet of tot een beperkte hoogte mag worden gevlogen met een drone. Voor veel gebruikers is het onduidelijk waar wel en niet mag worden gevlogen. De Vlieg Veilig app van a.s.r. biedt een uitkomst en geeft precies aan waar wel en niet mag worden gevlogen.

Hoe werkt het?
De app is gratis te downloaden in de App Store. De app laat aan de hand van GPS zien welke beperkingen en eventuele verboden er voor dat gebied gelden, en waar wél gevlogen mag worden. Daarnaast heeft de app een checklist met zeven controlepunten voor het legaal en verantwoord vliegen met drones. Door het gebruik van een timer in combinatie met een logboek kan de drone-vlieger bijhouden waar, wanneer en hoe lang hij heeft gevlogen. Na afloop van de vlucht kan hij deze gegevens, samen met de mooiste foto’s van zijn vlucht, delen op social media. En dit alles zonder zorgen dat hij de wet heeft overtreden.

Ber Onderwater, relatiemanager a.s.r. Schade:
‘Na de Rij Veilig app, waarmee we het gebruik van de smartphone in het wegverkeer willen beperken, wil a.s.r. nu met de Vlieg Veilig app een bijdrage leveren aan een veiliger drone-vliegverkeer. Want hoe leuk het vliegen met een drone ook is, de gevolgen van een ongeluk door verkeerd gebruik zijn niet te overzien.’