zaterdag , 18 mei 2024
KLM vervoerscijfers

KLM vervoerscijfers: acht miljoen passagiers in twee maanden

Amstelveen, 8 september 2017 – Net als in juli 2017 had KLM Passage ook in augustus 2017 een drukke maand. Het aantal passagiers steeg in augustus met 6,4% ten opzichte van vorig jaar.Net als in juli 2017 had KLM Passage ook in augustus 2017 een drukke maand. Het aantal passagiers steeg in augustus met 6,4% ten opzichte van vorig jaar.

Over het gehele netwerk bleef de stijging van de capaciteit uitgedrukt in ASK’s beperkt tot 1,8%. De bezettingsgraad liet wel opnieuw een mooie stijging zien van 0,7 procentpunt naar 91,4%. In totaal vervoerde KLM (inclusief Transavia) meer dan 8 miljoen passagiers in de twee zomermaanden. Bij Vracht was de daling van het vervoer – net als vorige maand – met 2,8% lager dan de daling van de capaciteit van 3,6%, waardoor de benuttingsgraad steeg met 0,5 procentpunt.

Pieter Elbers – President-directeur KLM:
De stijging van de KLM vervoercijfers van augustus zat voor het grootste deel op Europa, waar zowel de capaciteit als het aantal passagiers flink steeg. De inzet van KLM’ers in deze drukke zomermaanden is een groot compliment waard!