zaterdag , 25 mei 2024

Emirates wint Aviation 100 ‘Middle East & Africa Airline of the Year’

Emirates heeft de ‘Aviation 100 ‘Middle East & Africa Airline of the Year’ gewonnen, uitgegeven door Airline Economics magazine. De Aviation 100 Awards onderscheidt de beste luchtvaartmaatschappijen in de commerciële luchtvaart, evenals de meest innovatieve en succesvolle financiële en leasingovereenkomsten getekend in de afgelopen 12 maanden. De prijsuitreiking werd gehouden tijdens het galadiner op de Airline Economics Growth Frontiers Dubai 2019 conferentie. Emirates won ook samen met haar financieringspartners de ‘Aviation 100 Middle East & Africa Supported Finance Deal of the Year for 2019’ prijs als gevolg van de financiering van twee Emirates A380-vliegtuigen.

Luchtvaartmaatschappij van het jaar
Winnaars van de Aviation 100 worden geselecteerd door strikte controles, industriebrede peilingen en redactionele overwegingen. De onderscheiding voor de Aviation 100 ‘Airline of the Year’ werd door Emirates gewonnen door de koppositie van de luchtvaartmaatschappij als grootste internationale luchtvaartmaatschappij, het krachtige netwerk en de constante verbetering van haar vloot en producten.

Dit jaar heeft Emirates haar vloot vergroot met drie nieuwe A380’s. Dit zorgde voor een uitbreiding van het wereldwijde netwerk van de luchtvaartmaatschappij dat kon groeien tot 158 bestemmingen verspreid over 85 landen. Nieuwe bestemmingen dit jaar zijn Porto en Mexicostad, dat vanaf december wordt toegevoegd aan het netwerk. Daarnaast is Emirates op 15 bestemmingen vaker gaan vliegen en is de capaciteit naar 10 steden vergroot. Gemiddeld vliegen er per week zo’n 1.1 miljoen passagiers met Emirates verspreid over 3.500 vluchten.

Samenwerking Emirates en flydubai
Het partnerschap tussen Emirates en flydubai blijft groeien met codeshares op 84 bestemmingen. De samenwerking heeft snel kunnen uitbreiden door de vele voordelen voor reizigers. Zo profiteren reizigers van een verhoogde vluchtfrequentie, toegang tot meer bestemmingen door het gecombineerde netwerk op één ticket, de voordelen van Emirates Skywards, gemakkelijke bagage check-in, soepele transfers met een tussenstop in Dubai en meer. Daarnaast krijgen reizigers die op 22 flydubai bestemmingen vliegen toegang tot hun vluchten via Emirates’ Terminal 3 op Dubai International Airport.

Innovatie met Boeing 777-300ER
De Boeing 777-300ER van Emirates blijft mensen verbazen met een strak, modern interieur en zes volledige afgesloten First Class Private Suites geïnspireerd door de Mercedes Benz S-klasse. Iedere suite, opgesteld in een 1-1-1 opstelling, biedt reizigers meer dan drieënhalve vierkante meter persoonlijke ruimte, geavanceerde climate control en verlichting, een door NASA-geïnspireerde gewichtloze zitpositie, Emirates’ kenmerkende virtuele ramen en een persoonlijke videobelservice. De nieuwste Boeing 777-300ER vliegt momenteel naar negen internationale steden.

Reizigers kunnen bij Emirates genieten van regionaal geïnspireerde gerechten en een overvloed aan entertainmentopties op het meest uitgebreide in-flight entertainmentsysteem van de industrie, ice. Het systeem, dat al 15 keer is uitgeroepen tot beste in-flight entertainment systeem op de Skytrax Awards, biedt meer dan 4.500 kanalen met meer dan 1.000 films van over de hele wereld.