maandag , 15 april 2024

Erik Lagerweij opent nieuwe luchthaven: Aviodrome Airport

Erik Lagerweij, directeur van Lelystad Airport, opent op vrijdag 18 april de nieuwe kinderattractie Aviodrome Airport bij Aviodrome. Dit is een 300 meter lange baan waarop kinderen hun eigen trapvliegtuigje besturen. De attractie is tevens onderdeel van de Aviodrome-pilotenopleiding. Als kinderen tijdens hun bezoek aan het Luchtvaart Themapark vijf opdrachten succesvol uitvoeren, dan krijgen ze aan het einde van de dag hun Aviodrome-vliegbrevet.

Om een vliegbrevet te halen moeten kinderen aantonen dat ze beschikken over de vaardigheden van een échte piloot. Die vaardigheden worden getest tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest. Deze laatste wordt uitgevoerd in de nieuwe kinderattractie ‘Aviodrome Airport’. Hier rijden kinderen in een trapvliegtuigje over een 300 meter lange baan achter een échte Boeing 747 en onder een DC-4 door.

Opening Aviodrome Airport
Op vrijdag 18 april om 12.00 uur opent de directeur van Lelystad Airport, Erik Lagerweij, de nieuwe kinderattractie. “Leuk om een mini-luchthaven voor kinderen te openen op de échte luchthaven Lelystad Airport.”

De eerste vlucht
Na de officiële opening worden de eerste ‘vluchten’ over Aviodrome Airport gemaakt door een aantal kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar. Nadat zij ook de andere vier tests succesvol hebben afgerond, nemen zij als eersten hun Aviodrome-vliegbrevet in ontvangst.

Alle bezoekers mogen aanwezig zijn bij de opening van Aviodrome Airport. Op 18 april is Aviodrome de hele dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.