woensdag , 29 mei 2024
London City Airport

Nederlanders vliegen via London City Airport

Amsterdam, 16 juni 2016 – Een record aantal mensen reist tussen Amsterdam en Londen, blijkt uit de meest recente cijfers van London City Airport. De luchthaven, die in het hart van Londen ligt, maakt bekend dat de luchtbrug met Amsterdam de meest populaire vliegroute is als men kijkt naar het aantal reizigers in januari en april 2016.

Nederlands zijn daar verantwoordelijk voor, met respectievelijk 12% en 11,5% van alle passagiers. Het is de eerste keer sinds oktober 2014 dat Amsterdam de koppositie als meest populaire maandelijkse route heeft overgenomen van Edinburgh. De vluchten worden uitgevoerd door Flybe, British Airways en CityJet.

De Nederlandse hoofdstad kwam op nummer 1 uit een lijst van 50 Britse en internationale bestemmingen die de Londense luchthaven aanvliegen. Het vliegveld dankt zijn populariteit aan de ligging, namelijk 13 minuten van Canary Wharf en 20 minutes van The Shard, het hoogste gebouw van Europa.

In Januari 2016 vlogen 36.566 reizigers via de Amsterdam route, gevolgd door 46.639 reizigers in April. London City Airport faciliteert frequent vluchten naar Nederland, waaronder 84x per week naar Amsterdam. Dit is 23% van alle capaciteit tussen Londense luchthavens en Amsterdam.

Luchtvaartmaatschappijen British Airways en CityJet vliegen gemiddeld 40 keer per week naar Rotterdam. Dit is de enige route waarbij vanuit London en de rest van zuidoost Engeland naar Rotterdam word gevlogen. Meer dan 141.000 passagiers gebruikten de brug naar Rotterdam tussen januari en eind mei dit jaar, waarmee het een flinke impuls gaf aan de handel en het toerisme tussen beide landen.

London City Airport heeft met 52% het grootste aandeel zakenreiziger in Groot Brittannië (ter vergelijking, Heathrow heeft 30% zakenreizigers). Dat bewijst temeer het belang van de routes van de luchthaven naar Amsterdam en Rotterdam voor mensen die werken in de financiële, zakelijke en overheidssectoren.

Meer dan 20 jaar heeft London City Airport Nederlandse bestemmingen bereikt. Zo startte Rotterdam in 1992 als één van de allereerste routes vanaf de luchthaven in Oost Londen, welke zijn deuren opende in 1987. Vorig jaar verwelkomde de luchthaven een record aantal van 4.3 miljoen passagiers. Frequente vluchten naar Amsterdam begonnen in 1996 en hiermee leverde de luchthaven een snelle en gemakkelijke link tussen centraal Londen en de zakelijke en toeristische hotspots in Nederland. De luchtbrug helpt tevens de economische band tussen de beide landen te verstevigen.

Link:
– www.londoncityairport.com