dinsdag , 28 mei 2024
Controle kleine luchtvaart

Controle kleine luchtvaart op Seppe, Eelde, Hoogeveen en Drachten

Hoofddorp, 9 september 2016 – De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de afdeling luchtvaart van de politie hebben vrijdag 9 september op Breda International Airport (Seppe), Groningen International Airport (Eelde), vliegveld Hoogeveen en vliegveld Drachten de kleine luchtvaart gecontroleerd op de vluchtvoorbereiding van de piloot en de luchtwaardigheid van het toestel.

Bij deze acht controles zijn enkele administratieve onvolkomenheden aangetroffen die echter ter plekke konden worden opgelost. De meeste controles vonden plaats op niet in Nederland geregistreerde vliegtuigen.

De ILT en de politie voeren deze controles uit om na te gaan of vliegers zich houden aan de veiligheidsregels voor de vluchtvoorbereiding zoals massa- en balansverdeling en mee te voeren (luchtwaardigheids)documenten.

Bij de inspecties is gelet op alle gegevens en inlichtingen die voor de uitvoering van de vlucht van belang zijn, bijvoorbeeld massa en balansverdeling, brandstofmanagement, vluchtvoorbereiding meteorologische omstandigheden, navigatie en administratie. Een goede vluchtvoorbereiding door vliegers draagt in belangrijke mate bij aan de veiligheid.