zaterdag , 18 mei 2024

SWISS introduceert Premium Economy Klasse

Vanaf het voorjaar van 2021 voegt SWISS een nieuwe Premium Economy Class toe op haar vloot voor de lange afstandsvluchten. SWISS versterkt hiermee haar positie verder als een premium luchtvaartmaatschappij. Als eerste stap zal de extra reisklasse beschikbaar zijn in een 24-zits sectie op haar Boeing 777-300ER vliegtuigen. Op de middellange termijn, zal de nieuwe klasse worden uitgebreid voor de gehele Zwitserse lange-afstands-vloot. De nieuwe klasse is vooral bedoeld voor reizigers die op zoek zijn naar extra comfort boven de Economy Class en een comfortabelere reiservaring. SWISS investeert in totaal 40 miljoen Zwitserse Frank om deze nieuwe klasse te verwezenlijken op haar Boeing 777 vloot.

De uitbreiding met de Premium klasse is een aanvulling op de drie reeds bestaande klassen, first, business en economy. Het nieuwe product zal in eerste instantie beschikbaar zijn op de vluchten uitgevoerd door de Boeing 777-300ERs toestellen met in elk vliegtuig 24 Premium Economy-stoelen. Op de middellange termijn, moet het nieuwe product worden uitgebreid tot de gehele Zwitserse lange-afstands-vloot. De Premium klasse biedt reizigers aanzienlijk meer persoonlijke ruimte met meer beenruimte en bewegingsvrijheid.

Meer persoonlijke ruimte

“Met onze Premium Economy Class zullen reizigers genieten van een aanzienlijk sterker gevoel van persoonlijke ruimte,” bevestigt Tamur Goudarzi Pour, Chief Commercial Officer van SWISS. Met de invoering van de nieuwe klasse van reizen, komen we tegemoet aan een groeiende vraag naar een vliegreis product tussen economie en Businessclass in.“ Het besluit om de nieuwe klasse aan te bieden is gestimuleerd door de goede ervaringen van zuster luchtvaartmaatschappijen Austrian Airlines en Lufthansa. De nieuwe klasse zal beschikbaar en te boeken zijn vanaf het voorjaar van 2021.