donderdag , 20 juni 2024

Piaggio Aerospace voltooit eerste P180 retrofit

Piaggio Aerospace, een prominente speler in de luchtvaartsector, heeft onlangs een aanzienlijke prestatie geleverd in samenwerking met de Italiaanse Luchtmacht. Na diverse testvluchten is de eerste P.180 Avanti I, nu omgedoopt tot Avanti II+, met succes gemoderniseerd. Deze upgrade maakt deel uit van een omvangrijk moderniseringsinitiatief van de Italiaanse Strijdkrachten, gericht op het integreren van de nieuwste technologische innovaties in zowel bestaande als nieuwe vliegtuigen.

Innovatieve verbeteringen aan de P.180

De gemoderniseerde P.180 Avanti II+ is uitgerust met de nieuwste luchtvaarttechnologieën. De verbeteringen omvatten geavanceerde avionica, een landingsgestel met verbeterde stuur- en anti-skidsystemen, en efficiëntere remmen. Deze technische upgrades zullen niet alleen de prestaties van het vliegtuig verhogen, maar ook zorgen voor een verhoogde operationele veiligheid en efficiëntie.

Richtinggevend voor toekomstige toestellen

Het geleverde ‘Leader Aircraft’ dient als blauwdruk voor de modernisering van 12 extra vliegtuigen. Dit is een essentieel onderdeel van het langetermijnmoderniseringsprogramma van de Italiaanse Luchtmacht. Naast het upgraden van bestaande vliegtuigen omvat dit programma de productie van 15 nieuwe P.180 Avanti EVO toestellen, voorzien van de geavanceerde Avanti EVO+ configuratie.

Voortgang in Villanova d’Albenga en Genua

Onlangs vertrok de eerste P.180 Avanti EVO+ vanuit Piaggio Aerospace’s faciliteit in Villanova d’Albenga naar de hangars in Genua. Hier zal het toestel verdere tests ondergaan, waarna het geschilderd en ingericht wordt. De modernisering van de huidige vloot en de productie van nieuwe toestellen markeren een significante stap in de vlootmodernisering van de Italiaanse Luchtmacht.

Toewijding aan vooruitgang en veiligheid

Deze ontwikkelingen benadrukken de toewijding van Piaggio Aerospace aan innovatie en veiligheid in de luchtvaartindustrie. Met de levering van de P.180 Avanti II+ en de aanhoudende productie van nieuwe, hoogtechnologische vliegtuigen, bevestigt Piaggio Aerospace zijn rol als een belangrijke speler in de modernisering van de Italiaanse defensiecapaciteiten en verstevigt het zijn positie in de wereldwijde luchtvaartindustrie.