woensdag , 22 mei 2024

Klein AirCar start productie in China

Het Slowaakse KleinVision, ontwikkelaar van de innovatieve AirCar, heeft een belangrijke stap gezet door een licentieovereenkomst te sluiten met het Chinese Hebei Jianxin Flying Car Technology Co. Deze overeenkomst, die geografisch de verkoop van de vliegende auto beperkt, symboliseert een significante vooruitgang in de visie van KleinVision om grensverleggende mobiliteitsoplossingen wereldwijd beschikbaar te maken. Oprichters Stefan Klein en Anton Zajac delen hun enthousiasme over deze ontwikkeling, die nieuwe mogelijkheden opent voor de toekomst van transport.

Licentie voor productie verkocht aan Chinees bedrijf

In januari 2022 ontving de AirCar, die bekend staat om zijn capaciteit om in minder dan drie minuten van een auto in een vliegtuig te transformeren, een Slowaaks luchtwaardigheidscertificaat. Het originele prototype, aangedreven door een 1.6L BMW-benzinemotor, zal voor de massaproductie worden uitgerust met een krachtigere 300 pk Adept Airmotive V6-motor. Dit volgt na een intensieve ontwikkelingsperiode van meer dan 100.000 manuren door een toegewijd team.

Wereldwijde interesse in revolutionaire mobiliteit

De AirCar heeft wereldwijd aandacht getrokken, niet alleen van de Slowaakse Transportautoriteit, maar ook van internationale media en bekendheden zoals de crew van Amazon’s Grand Tour en YouTuber MrBeast. Deze belangstelling bevestigt de potentie van de AirCar als een baanbrekend project in de toekomst van hybride voertuigen, met een topsnelheid van 160 km/u en een vliegbereik van 1.111 km.

Expansie naar China een mijlpaal voor KleinVision

De uitbreiding naar China markeert een mijlpaal voor KleinVision. De overeenkomst met het Chinese bedrijf illustreert de toenemende globale interesse en investeringen in innovatieve transporttechnologieën, waarmee KleinVision een stap dichter bij het realiseren van hun missie komt: het wereldwijd toegankelijk maken van revolutionaire mobiliteitsoplossingen.