woensdag , 22 mei 2024

Boeing-CEO Muilenburg geeft statement over onderzoek naar verongelukte Ethiopian Airlines vlucht 302

Dennis Muilenburg, chairman, president en CEO van Boeing, gaf het volgende statement met betrekking tot het rapport van de Ethiopische minister van Transport, Dagmawit Moges.

Allereerst uiten we ons diepste medeleven naar de families en naasten van de passagiers van Ethiopian Airlines-vlucht 302.

Boeing blijft het onderzoek steunen en werkt samen met de autoriteiten om nieuwe informatie te evalueren zodra deze vrijkomt. Veiligheid is onze eerste prioriteit bij het ontwerpen, bouwen en beheren van onze vliegtuigen. In lijn met onze standaardprocedure in het geval van een ongeval, doen we onderzoek naar het ontwerp en de werking van ons toestel en voeren we waar nodig productupdates door om de veiligheid verder te verhogen.

Terwijl onderzoekers hun werk voortzetten om tot de juiste conclusies te komen, werkt Boeing aan de afronding van een eerder aangekondigde software-update en revisie van een pilotentraining die zich richten op de manier waarop MCAS reageert op incorrecte sensor-input. Ook blijft Boeing technische ondersteuning verlenen op verzoek en onder leiding van het National Transportation Safety Board, het agentschap van de Amerikaanse overheid dat samenwerkt met de Ethiopische onderzoekers.

Conform het internationale protocol, moeten alle vragen over het lopende onderzoek naar het verongelukte toestel worden gericht aan de onderzoekende autoriteiten.